Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Manea Mănescu, ultimul om care i-a sărutat mâna lui Ceauşescu

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Manea Mănescu, ultimul om care i-a sărutat mâna lui Ceauşescu

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la promisiunea ministrului Curaj de a da o ordonanţă de urgenţă pentru doctoratele plagiate la povestea lui Manea Mănescu, membru al Academiei Române.

Publicitate

Ziarul Weekend Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol intitulat "Manea Mănescu, ultimul om care i-a sărutat mâna lui Ceauşescu".

"Ministeru de Finanţe, membru al Academiei Române şi prim-ministru timp de cinci ani, Manea Mănescu a strâns mâna multora dintre puternicii lumii, dar a sărutat una singură", scrie Adevărul într-un articol din seria "Apostolii epocii de aur".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: „Ministrul Curaj promite ordonanţă de urgenţă pentru doctoratele plagiate". Ministrul Educaţiei a onorat în cele din urmă invitaţia de a participa la o dezbatere GDS pe tema plagiatului. A fost nevoie de o epistolă publică virulentă a lui Gabriel Liiceanu. Ministrul a venit însă, cu întârziere, iar discuţia a fost, aşa cum era de aşteptat, cu scântei.

România liberă: "România răspunde haotic şi ineficient la ameninţarea rusă". Anunţul SUA privind creşterea bugetului pentru apărarea statelor din Estul Europei a generat reacţii pozitive la Bruxelles şi la Bucureşti. Dar această satisfacţie riscă să mascheze faptul că România nu are o strategie coerentă de a răspunde unei Rusii tot mai agresive.

Jurnalul Naţional: "Cum vrea Urdăreanu să-şi pună la adăpost afacerile". Cu o săptămână înainte de a fi trimis în judecată de procurorii DNA, pentru dare de mită, în dosarul în care este cercetat şi primarul suspendat al Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, controversatul om de afaceri Tiberiu Urdăreanu a renunţat la toate funcţiile de conducere pe care le deţinea în cadrul grupului UTI.

Gazeta Sporturilor: "Celebrul ARTEM MILEVSKI se înţelesese aseară cu Chiajna pentru un contract până în vară. Liga rebelilor". După Mutu, Tamaş şi Gebhart, Liga 1 s-ar îmbogăţi cu încă un nume uriaş, dar cu mari probleme în afara terenului. Ucraineanul în vârstă de 31 de ani are 24 de meciuri în Liga Campionilor cu Dinamo Kiev şi 50 de selecţii în "naţionala" Ucrainei, însă a avut multe episoade înnecate în alcool.

Libertatea: "Cu al cincilea copil pe drum, Anca Serea a mai programat o fată. Gata pentru al şaselea".

Click!: "Copiii poetului s-au luptat trei ani pe uriaşa moştenire. Fata secretă a lui Păunescu s-a ales cu 850.000 de euro". După ani de lupte prin tribunale, copiii lui Adrian Păunescu, decedat în 2010, s-au înţeles pe averea estimată la patru milioane de euro.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus