Skip to main content

Amicalul România - Spania, în direct la TVR 1 şi Dolce Sport 1

 
Amicalul România - Spania, în direct la TVR 1 şi Dolce Sport 1

Amicalul România – Spania, pe care reprezentativa de fotbal a României îl susţine înainte de EURO 2016, va fi transmis în direct de TVR 1 şi Dolce Sport 1, duminică, de la 21.45.

Publicitate

La TVR 1 partida va di comentată de Emil Hossu Longin şi Marian Olaianos. Meciul va fi precedat, de la 20.45 şi urmat, de la ora 23.45, de Repriza a treia, moderator Tudor Furdui.

Dolce Sport 1 va transmite meciul în format HD, partida fiind filmată de nu mai puţin de 22 de camere. Emil Grădinescuşi Vlad Enăchescu vor comenta meciul de la fata locului. În studiourile de la Cluj vor fi prezenti Dan Udrea şi Alexandru Sabau alaturi de o serie de invitati precum Ioan Andone, Vlad Munteanu şi mulţi alţii. Evenimentul va fi acoperit editorial cu live-uri de pe “Cluj Arena” , interventii in emisiuni si jurnalele de stiri cu informatii “la cald” pe parcursul intregii zile.

Cele două echipe sunt la cea de-a 16-a întâlnire directă. Până în prezent, rezultatele meciurilor jucate de România şi Spania sunt într-un echilibru perfect: 15 meciuri directe, 5 victorii ale „tricolorilor”, 5 victorii ale ibericilor, 5 rezultate de egalitate.

Ultimul meci oficial s-a jucat la EURO 1996, încheiat cu scorul de 2-1 pentru Spania, prin golurile marcate de Manjarin şi Amor, respectiv Răducioiu.

Ultima confruntare directă între cele două echipe a avut loc în noiembrie 2006, la Cadiz, când „tricolorii” au învins „La Furia Roja” cu 1-0, gol reuşit de Marica. Tot în cadrul întâlnirilor cu Spania s-a înscris şi golul cu numărul 600 din istoria Naţionalei - pe 29 aprilie 1987, Ungureanu contribuind astfel la victoria României cu 3-1.

Spania este, în momentul de faţă, locul 3 mondial, cu o cotă a lotului actual de 630 milioane. Lotul cuprinde jucători precum Paco Alcacer, golgeterul ibericilor din preliminarii, cu 5 reuşite, ori Casillas, cu 165 de selecţii, la o distanţă de două selecţii de recordul european (deţinut de letonul Astafiev), care joacă joi seară cu Italia, la Udine, reeditarea finalei Campionatului European din 2012. Naţionala Spaniei are şapte victorii consecutive, începând cu amicalul jucat în martie 2015 în Olanda, scor 0-2.

Testul cu campioana europeană en-titre, Spania, va avea loc la Cluj-Napoca, pe „Cluj Arena” şi se va disputa cu casa închisă. Ultimul meci de pregătire pentru EURO 2016 al „tricolorilor” va fi cu Georgia, pe 3 iunie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bogdan bogdan
    Inca o dovada ca TVR care a facut cu Romania-Lituania de 7 ori ratingul de la Dolce nu stie sa isi vanda marfa. Dolce face tamtam pe marginea transmisiei directe iar TVR nu anunta ca Furdui ii va avea in emisie pe Ioanitoaia si pe Stoichita, mult mai simpatici decat invitatii lui Dolce. Uite de ce e TVR in groapa.

Trimite un comentariu

sus