Skip to main content

Antena 3, somată public pentru tilul "Gruparea extremistă, sponsorizată de UDMR şi Ungaria" şi pentru afirmaţiile lui Felix Rache

 
Antena 3, somată public pentru tilul "Gruparea extremistă, sponsorizată de UDMR şi Ungaria" şi pentru afirmaţiile lui Felix Rache

Antena 3 a fost somată public de CNA pentru un titlu în care se spune că o grupare extremistă care pregătea un atentat terorist a fost "sponsorizată de UDMR şi Ungaria" şi pentru o afirmaţie a lui Felix Rache cu privire la UDMR.

Publicitate

"Tentativă de atentat de Ziua Naţională a României; Gruparea extremistă, sponsorizată de UDMR şi Ungaria", a fost titlul afişat pe 2 decembrie 2015, la Ştirile dimineţii prezentate de Nadina Câmpean şi Marius Ioniţă la Antena 3.

Declaraţiile jurnalistului Felix Rache care au dus la sancţionarea Antenei 3

"Eu nu-s judecător, sunt ziarist, gândesc la fel ca şi tine! Aş vrea să văd o conferinţă de presă! Că mă tem să nu fie o chestie de PR, pentru că e Ziua Naţională, are o anumită conotaţie! Pe de altă parte, observ ca jurnalist că există un dublu limbaj al celor de la UDMR, ca atunci când depun coroane de flori, pe ele scriu că România s-a unit cu Ardealul, şi-n ungureşte, pe partea cealaltă scrie că România a furat Ardealul! Pe de altă parte îmi dau seama că sunt cetăţeni români, la fel ca şi noi, domnii ăştia care sunt la UDMR, pentru că Marko Atilla n-a vrut să fure doar Ardealul, a vrut să fure şi despăgubirile de la ANRP."

LEGISLAŢIE. ART. 64 (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

  • a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;
  • b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lucian Lucian
    Bine ca pe Banciu l-au amendat cu 50000 de lei, dar pe astia doar ii someaza. Unde e corectitudinea, CNA-ule?
  • ionela ionela
    hellooo,de ce nu publicatzi ce audientze are corazon esmeralda
  • vali petcu vali petcu
    Mircea Badea dupa Felix!
  • Bob Bob
    ”atentat teroristic”? Jurnalismul mai moare puțin, la fel și gramatica.

Trimite un comentariu

sus