Skip to main content

Atentatele de la Bruxelles, subiectul zilei în social media

 
Atentatele de la Bruxelles, subiectul zilei în social media

Atentatele din capitala Belgiei au acaparat ieri reţelele de socializare. Peste tot s-a vorbit despre tragedia în care au murit 34 de persoane şi sute de răniţi.

Publicitate

1. SHARED NEWS. Cea mai distribuită ştire pe Facebook a fost cea publicată de stirileprotv.ro despre exploziile din Bruxelles. Un amplu material care urmăreşte pas cu pas evoluţia evenimentelor. Articolul a circulat intens pe reţeaua de socializare, unde a fost distribuită de aproape 1.000 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

2. COMMENTED POST. Postarea care a adunat cele mai multe comentarii pe Facebook în zona politică a fost comentariul campionului de K1 Daniel Ghiţă (membru al Partidului România Unită) cu privire la tragedia din Capitala Europei.

"Atentatul din Belgia inseamna razboi! Razboi impotriva civilizatiei si a democratiei! Suntem indoctrinati si mintiti de clasa politica. Cand doua culturi sunt total diferite, este imposibil sa integrezi acesti " refugiati". Dna Merkel, luati va " refugiatii" analfabeti in Germania! Noi avem identitate religioasa, si nu vrem acte teroriste pe teritoriul Romaniei.Noi suntem crestini ortodocsi! Nu vom acceptam niciun refugiat pe pamantul Romaniei! Facem un marş, fara violenta, in Bucuresti? Organizam ceva? Cu o Icoana in mana, asta este "arma " noastra: credinta! Suntem un popor cu identitate si vrem sa ramanem asa. Dumnezeu sa ii ierte pe mortii de azi... Nihil Sine Deo!", a scris Ghiţă pe pagina sa de Facebook, un text cu peste 330 de comentarii.

3. BLOGOSFERĂ. Cătălin Tolontan a scris cel mai distribuit text din blogosferă. Materialul intitulat "Secvenţe din lumea liberă" vorbeşte despre drepturile omului prin exemple concludente, dar şi despre atentatele de la Bruxelles.

"Drepturile sînt bune pînă cînd sîntem loviţi, pînă cînd ne enervăm sau pînă cînd ne privesc pe noi. După aceea, ce facem, vrem să retragem drepturile? După aceea, începem să confundăm teroriştii cu populaţiile din care provin şi opinia liberă cu un lux de care n-am avea atît de mare nevoie. Pentru că siguranţa ar fi mai bună decît libertatea. Bate vîntul în Dobrogea, plouă la Bucureşti şi lumea îşi pînge morţii la Bruxelles. S-a întors vremea rea pe tot continentul libertăţii noastre", a scris Cătălin Tolontan în finalul articolului său de pe blog, distribuit de aproape 500 de ori pe Facebook.

Detaliat, clasamentele Social Media realizate de Facebrands pentru Paginademedia.ro pentru ziua de ieri:

SHARED NEWS

1. stirileprotv.ro, “Explozii in Bruxelles. Raiduri pentru capturarea celui de-al 3-lea suspect. Legatura cu teroristul "MOST WANTED" al Europei”,

- 995 share-uri pe Facebook.

2. digi24.ro, “Patru români răniţi în atentate. Teroriştii ISIS aveau bombele în valize. De ce Bruxelles?”,

- 305 share-uri pe Facebook.

3. hotnews.ro, “Bruxelles, sub atac terorist coordonat: explozii multiple la aeroportul Zaventem si la metrou / Patru cetateni romani au fost raniti in atentate / Un nou bilant indica 34 de morti / Statul Islamic a revendicat atentatele”,

- 204 share-uri pe Facebook.

4. gandul.info, “Directorul Societăţii Apelor Minerale: În PET-uri poate să fie apă şi de la chiuvetă, şi din lac”,

- 189 share-uri pe Facebook.

5. adevarul.ro, “Atentate la Bruxelles. Mărturii după exploziile care au zguduit inima Europei: Atacatorul a strigat ceva în arabă. Pe jos zăceau oameni fără cap”, de Alina Vasile,

- 174 share-uri pe Facebook.

COMMENTED FACEBOOK POSTS

  • 1. Pagina oficiala Daniel Ghita, 335 de comentarii pe Facebook la un mesaj despre atentatele de la Bruxelles.
  • 2. Pagina oficiala Robert Negoita, 76 de comentarii pe Facebook la un mesaj despre modernizarea şcolilor din Sectorul 3.
  • 3. Pagina oficiala Vergil Chitac, 63 de comentarii pe Facebook la un mesaj cu privire la tragedia din capitala Belgiei.
  • 4. Pagina oficiala Nicolae Robu, 56 de comentarii pe Facebook la un sondaj privind viitorul antrenor al ACS Poli Timisoara.
  • 5. Pagina oficiala Emil Boc, 49 de comentarii pe Facebook la un mesaj despre plantarea unor copaci.

TOP BLOGOSFERĂ

1. tolo.ro, “Secvenţe din lumea liberă”,

- 461 share-uri pe Facebook.

2. Bloguri Adevarul, “Atentate Bruxelles. În Europa, se moare de două ori: de mâna jihadiştilor şi de frică”, de Roxana Dumitrache,

- 205 share-uri pe Facebook.

3.biziday.ro, “Vulnerabilitatea Europei nu este unitatea, ci lipsa ei”,

- 185 share-uri pe facebook.

4. Bloguri Adevarul, “Teroriştii din Bruxelles lovesc în simbolurile noastre - inclusiv în Batman, Superman sau Tintin (Geopolitică aplicată, ep. 07)”, de Adrian Cioroianu,

- 117 share-uri pe Facebook.

5. contributors.ro, “Întunecarea Europei. Războiul generaţiei noastre. Întoarcerea la discursul „cetăţii asediate””, de Valentin Naumescu,

- 76 share-uri pe Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus