Skip to main content

Atentatul de la Bruxelles, în presa de azi: Jihad în inima Europei. Uragan asupra Europei

 
Atentatul de la Bruxelles, în presa de azi: Jihad în inima Europei. Uragan asupra Europei

Atentatul terorist de la Bruxelles este subiectul tratat pe prima pagină de fiecare ziar cotidian apărut astăzi, de la tabloide, la publicaţia de business Ziarul Fianciar şi la cea de sport Gazeta Sporturilor. "Uragan asupra Europei", "Jihad în inima Europei" şi "Inima Europei sângerează" sunt doar câteva dintre titlurile puternice date de jurnalişti pentru tragedia din capitala Belgiei.

Publicitate

"De la Asediul Vienei din 1683, fanaticii musulmani nu au mai izbit atât de precis şi de devastator în inima bătrânului continent. Atacurile de la Paris, din 13 noiembrie 2015, au fost doar începutul unui Jihad. Multiplul atentat de ieri are o greutate istorică infinit mai mare: loveşte la Bruxelles, în oraşul-simbol al Uniunii Europene şi sediul NATO, urmărind să demonstreze cât de fragilă este securitatea europeană", scrie Evenimentul zilei pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile presei de astăzi.

Adevărul: "Jihad în inima Europei". Titlul este însoţit de o imagine cu impact emoţional în care apar două femei rănite în urma atentatului terorist. Ziarul a adunat mărturiile mai multor martori şi supravieţuitori ai tragediei.

România liberă: "Inima Europei sângerează". Cotidianul editat de Medien Holding îşi începe articolul de pe prima pagină cu informaţia că Belgia a anunţat trei zile de doliu naţional ca urmare a atentatului de ieri de la Bruxelles.

Jurnalul Naţional: "Europa, din nou sub teroare. Atentat după patru luni de alertă".

Click!: "Doamne, în ce lume trăim?". Tabloidul scrie că după atacurile violente, oraşul a fost paralizat. Cine urmează oare pe lista atacatorilor sinucigaşi islamişti, se întreabă ziarul.

Libertatea: "ISIS a lovit în inima Europei". Două explozii în Aeroportul Zaventem, urmate de alta într-o staţie de metrou de lângă Parlamentul European - replica teroriştilor la arestarea lui Salah Abdeslam, creierul atentatelor de la Paris din noiembrie 2015.

Ziarul Financiar: "Este cea mai sinistră zi din viaţa mea de 20 de ani la Bruxelles". Publicaţia financiară a publicat pe prima pagină mărturia lui Dan Luca, directorul reţelei EurActiv de la Bruxelles.

Gazeta Sporturilor: "Ne temem pentru Euro!". Cu 79 de zile înainte de meciul de debut Franţa - România, atentatele de ieri din Belgia ne îndurerează şi ne amintesc că Euro va debuta cu cel mai periculos meci din istorie, unde tricolorii vor fi pe teren.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Iulian
    *** naibii, ***
    Toata lumea le da ***.

    P.s.: Nu modificati comentariul blurandul. Tot mure le dam.

Trimite un comentariu

sus