Skip to main content

Charlie Hebdo, umor negru despre atentatele de la Bruxelles

 
Charlie Hebdo, umor negru despre atentatele de la Bruxelles

Noul număr al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, aşteptat să apară mâine la standurile de presă, a atras deja furia publicului francez şi străin, pe reţelele de socializare. Motivul? Prima pagină tratează cu umor negru tragedia din 22 martie, din Bruxelles.

Publicitate

Caricatura de pe copertă, care îl înfăţişează pe cântăreţul Stromae înconjurat de membre tăiate, pe fondul drapelului belgian, este considerată "lipsită de respect" faţă de victimele tragediei din capitala Europei, scrie Le Figaro.

Situaţia este ironică, având în vedere faptul că redacţia săptămânalului de satiră a fost ea însăşi victima unor atentate teroriste, care au avut loc pe 7 ianuarie 2015.

Despre coperta Charlie Hebdo de mâine

”Tată, unde eşti?” (Papa où t'es?”) este textul scris pe copertă, alături de cuvintele ”Aici” (”Ici”), ”Acolo” (”Là”), ”Şi acolo” (”Et là aussi”), care par rostite de bucăţile de corp smulse de bombele care au explodat la Bruxelles.

”Charlie Hebdo” a analizat pe bucăţi atentatul, în cel mai brutal şi direct sens, comentează, într-o notă de ironie, Le Figaro.

"Un răspuns vulgar", a scris un internaut pe Twitter despre coperta care urmează să apară mâine pe piaţă. Totuşi, s-au găsit destui utilizatori care au luat apărarea ziarului de satiră Charlie Hebdo. Unii internauţi au văzut această abordare ca pe o continuare firească a liniei editoriale a revistei.

Săptămânalul de satiră a ironizat şi atentatele teroriste din 13 noiembrie de la Paris în urma cărora au murit 130 de persoane.

Publicaţia Charlie Hebdo nu s-a lăsat intimidată nici după atacul fraţilor Kouachi care au decimat redacţia săptămânalului pe 7 ianuarie 2015.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus