Skip to main content

CNA vrea să-i învite pe jurnalişti şi conducerea radioului public la discuţii pe tema acuzaţiilor de cenzură

 
CNA
CNA
Acuzaţiile de cenzură venite din partea angajaţilor radioului public au ajuns şi în atenţia CNA. Dorina Rusu, membru CNA, a propus în şedinţa de astăzi că mai mulţi jurnalişti şi reprezentanţi ai conducerii Radioului public sa fie invitati la discutii intr-o sedinta viitoare pentu a se discuta despre presupusele încercări de cenzură despre care s-a vorbit în ultima vreme în presă.
Publicitate

„Tebuie sa luam o pozitie, să-i ascultăm pe jurnalişti şi să discutăm inclusiv cu conducerea SRR", a spus Dorina Rusu la şedinţa de astăzi.

Membrii Consiliului au convenit să trimită o adresă jurnaliştilor care s-au plâns de cenzură şi conducerii Radioului Public prin care să fie invitaţi atunci când vor fi disponibili la o întâlnire cu Consiliul.

Reamintim că angajaţi ai postului public de radio au spus într-o întâlnire a Frontline Club au povestit că li s-a impus să dea pe post ştiri care nu respectă standardele jurnalistice.

„Radioul a declanşat o campanie furibundă împotriva modificării legii 41, o campanie falsă în care se spune „Salvaţi radioul public”, care nici măcar nu este făcută profesionist.”, a povestit jurnalistul care a făcut declaraţiile sub rezerva „legii avertizorului public”, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

„De două săptămîni, postul unde lucrăm desfăşoară o violentă campanie împotriva modificării legii, doar pentru ca lucrurile să nu se schimbe la Radio România. Conducerea ne-a obligat să invităm la emisiuni sau să cităm pe post numai persoane care sînt împotriva schimbării”, a mai spus un alt om de radio.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus