Skip to main content

Criza refugiaţilor, instigarea la ură şi limbajul violent în online, într-un seminar moderat de Mircea Toma

 
Criza refugiaţilor, instigarea la ură şi limbajul violent în online, într-un seminar moderat de Mircea Toma

Seminar pentru jurnalişti, bloggeri şi administratori de site-uri şi reţele sociale. Limbajul violent din online şi libertatea de exprimare în online sunt temele unui eveniment moderat de Mircea Toma.

Publicitate

„Criza refugiaţilor, ascensiunea extremismului european sau dreptul la liberă exprimare a discursului instigator la ură”, este seminarul organizat vineri, 1 aprilie, de la 12.30, de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor şi Active Watch.

Mircea Toma, despre tema evenimentului:

„A judeca exact ceea ce înseamnă discursul instigator la ură este o sarcină dificilă. Nu există nicio definiţie acceptată internaţional, iar nivelele de toleranţă ale discursului variază dramatic de la o ţară la alta. Pentru a-şi putea croi o cale pe acest teren minat, jurnaliştii trebuie să ia în considerare contextul de ansamblu în care oamenii se exprimă”.

Angela Sima, Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor:

„Evenimentele recente din Europa arată faptul că discursul rasist şi instigator la ură câştigă teren şi în România. Pericolul este ca acestea să devină normale şi frecvente. Este mai important ca niciodată efortul comun de a demonta discursul instigator la ură”, a declarat coordonatorul proiectului.

Evenimentul este parte din programul PRISM - Prevenirea, Redresarea şi Inhibarea discursului instigator la ură în noua mass-media. Proiectul este finanţat prin Programul pentru Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie din cadrul Comisiei Europene.

Seminarul va fi moderat de Mircea Toma, preşedintele Active Watch, şi va aborda libertatea de expresie si limitele sale in mediul on-line.

Pe agendă se regasesc o evaluare interactivă a unor studii şi rapoarte cu privire la discursul instigator la ură din România, prezentări de bune practici în moderarea comentariilor din mediul on-line. Discuţiile vor porni de la criza refugiatilor, dar se vor aborda si alte zone care nasc reactii violente in mediul on-line.

Dezbaterea va avea loc la Impact Hub.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus