Skip to main content

Demisie la În premieră. Un reporter acuză: "s-a sugerat o legătură între valul de refugiaţi şi atacurile teroriste"

 
Demisie la În premieră. Un reporter acuză: "s-a sugerat o legătură între valul de refugiaţi şi atacurile teroriste"

Demisie din echipa În premieră cu Carmen Avram, de la Antena 3. Reporterul Mircea Barbu acuză faptul că orientarea unui material despre refugiaţi, difuzat duminică seara, nu corespunde cu abordarea iniţială. "S-a sugerat o legătură între valul de refugiaţi şi atacurile teroriste", spune reporterul. "Am refuzat să îmi pun numele pe material", a precizat el pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Fostul reporter al emisiunii În premieră cu Carmen Avram, de la Antena 3, a avut o reacţie dură după reportajul despre refugiaţi difuzat aseară pe post. „Aş dori să fie foarte clar că, deşi mi-a fost creditat acest material ca fiind realizat de mine, modul în care au fost prezentate faptele nu reprezintă în niciun fel opinia mea, personală sau profesională, cu privire la situaţia curentă”, a scris Mircea Barbu.

Ediţia de aseară a emisiunii În premieră a avut tema „Europa la răscruce” (Video, AICI), iar jurnalistul spune că în cadrul materialului s-a sugerat de mai multe ori „implicit şi explicit o posibilă legătură între atacurile teroriste recente, valul de refugiaţi şi Brexit”. „Nu consider că există o legătură între aceste evenimente, ele fiind exploatate de către postul TV în goana după senzaţional şi audienţă, nerespectând niciun fel de normă deontologică”, a mai menţionat jurnalistul.

Contactat de paginademedia.ro, Mircea Barbu a explicat că şi-a prezentat încă de săptămâna trecută demisia pe fondul neînţelegerilor dintre el şi Carmen Avram asupra acestui material. „I-am rugat să nu mă semneze pe acest material. Eu nu pot să-mi pun semnătura pe ceva greşit”, a menţionat jurnalistul.

Contactată de Paginademedia.ro, Carmen Avram a răspuns într-un SMS că nu a văzut reacţia jurnalistului postată pe Facebook şi că nu are nimic de spus.

Fragmente din emisiunea de aseară:

Voce din off: „În vară, un milion de refugiaţi musulmani intrau în Europa. În toamnă, aveau loc atentatele de la Paris. În ianuarie, tenisiunea de pe continent atingea cote alarmante. În februarie Marea Britanie vorbea deja insistent despre Brexit, ieşirea din Uniunea Europeană, unul dintre motive fiind exact afluxul de refugiaţi. Cu cinci zile în urmă aveau loc noi acte teroriste la Bruxelles. (...) Marea Britanie nu duce lipsă de islamişti vocali care instigă la ură împotriva creştinilor.”

„Afluxul de refugiaţi este unul dintre motivele ridicate de Marea Britanie pentru ieşirea din Uniunea Europeană, iar asta îi va afecta şi pe români.

Un român din Marea Britanie: Criza refugiaţilor va avea şi are deja repercusiuni, în Marea Britanie. Marea Britanie îşi va închide graniţele chiar şi pentru Europa. Dacă acum se pune la vot, mai mult de jumătate dintre britanici vor vota pentru ieşirea din Uniunea Europeană.”

Mircea Barbu a fost reporter la emisiunea În premieră, iar în trecut a fost corespondent în zone de conflict al Adevărul şi jurnalist freelancer al unor instituţii din România şi din Marea Britanie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dovlecel Dovlecel
    niu sunt de akord cu ce spiun uni pe aici.dak mai tzinetzi mult partea musulmanilor o sa ne trazim si noi aicu cu atentante teroriste.
  • zava zava
    @ramon
    Dupa logica ta, cei cu alte pareri decat ale tale ar trebui sa fie someri ?
  • geo geo
    Nu s-a dovedit că măcar unul din cei ”un milion de refugiați musulmani intrau în Europa” ar fi fost implicat în atentatele de la Paris ori de la Bruxelles. A 3 delirează, ca de obicei...
  • Marius Marius
    Vrem și noi audiențele Chefi la cuțite vs Bake Off România. Mulțumesc.
  • Ramon Ramon
    Cred ca si-a gasit de munca in alta parte si nu stia cum sa plece onorabil pt el.
    Mai bine nu ar mai lucra nicaieri ca reporter. Cui foloseste un ziarist care refuza sa vada realitati evidente? Este clar ca refugiatii vechi nu s-au integrat, de ce sa insisti sa primesti altii noi?!
  • Iuli Iuli
    Eu cred ca a demisionat din cauza ca se vor taia salariile din Intact:)

    Sa fim seriosi, in ce trust se lucreaza curat?
  • Cristian Cristian
    Credeam ca emisunea ”In Premiera ” a doamnei Avram e ceva foarte serios . Una din putinele emisiuni urmarite , de mine, la Antena 3. Ma surprinde neplacut aceasta goana dupa senzational . Doar manipulare ! Pacat...

Trimite un comentariu

sus