Skip to main content

Doina Gradea şi Radu Carp, paritate la votul pentru şeful TVR. În turul doi a candidat şi Monica Ghiurco. Continuă negocierile

 
Doina Gradea Business Magazin
Doina Gradea Business Magazin

ACTUALIZARE. Membrii CA al TVR cer comisiilor parlamentare de cultură să găsească o soluţie legală, în condiţiile în care s-a înregistrat de două ori paritate la vot pentru preşedintele director general al televiziunii publice, prima dată candidând Radu Carp (PNL) şi Doina Gradea (PSD), iar a doua oară Monica Ghiurco (angajaţii TVR) şi Doina Gradea (PSD). În cele două runde de vot s-au înregistrat câte şase voturi pentru fiecare candidat, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipseşte, notează News.ro.

Publicitate

Reuniţi la Palatul Parlamentului, membrii Consiliului de Administraţie nu au reuşit să desemneze preşedintele-director general al TVR, cei doi candidaţi, Radu Carp, reprezentantul PNL şi Doina Gradea, numită de PSD, întrunind, fiecare, câte şase voturi, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipseşte, relatează News.ro.

În jurul orei 9.00, membrii CA au luat o pauză, pentru negocieri.

Marţi, candidatura lui George Orbean, desemnat de guvern în CA, a fost respinsă de plenul reunit.

Noul Consiliu este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu , Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco. Radu Carp a mai fost membru in CA al TVR, in mandatul lui Stelian Tănase ca preşedinte-director general.

Carp este profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti. Are un master în studii europene şi relaţii internaţionale la Institut Européen des Hautes Études Internationales din Nisa (1996) şi a obţinut titlul de doctor în drept la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (2002).

Doina Gradea, propusă de PSD, este unul dintre membrii fondatori ai grupului Media Pro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Daca va iesi Ghiurco, TVR va avea un PDG ales de angajati, venit din randul angajatilor, care a evoluat natural si care a devenit un foarte bun profesionist. TVR ar avea astfel, dupa multa vreme, un reprezentant de elita al jurnalismului sanatos romanesc. Daca va avea suficienta sustinere din partea angajatilor si va ramane in functie atat cat este necesar, Ghiurco ar putea sa orienteze TVR pe un drumul spre redresare. Asa ca spre deosebire de Gradea, aservita politic si slujind interese private, Ghiurco este pe departe o persoana pe care TVR o merita si de care are nevoie in momentul de fata.
  • mihai mihai
    geo - Doina Gradea are competenta de sef al botnitei ProTV pe vremea lui Sarbu. Mai bine il pune PSD pe Basescu in locul Doinei Gradea ca ei gandesc la fel despre presa.
  • geo geo
    Adevărul este că PNL-ul i-a tunat și i-a adunat...pe Oana Stănciulescu și pe acest Carp despre care am citit câteva comentarii, pe acest site. Nu de bine, firește. Nu îl văd nici pe Carp trecând de plenul Parlamentului, dar cine știe. Iar Doina Gradea, să fim sinceri, ce competențe profesionale ori experiență managerială are ca să conducă falimentara TVR ?

Trimite un comentariu

sus