Skip to main content

"Domnule Iohannis, dar preşedinte în ce viaţă aţi vrea să ne fiţi?", un articol distribuit de sute de ori

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Declaraţia făcută de Klaus Iohannis în faţa comunităţii de români din Israel în care a vorbit despre "viaţa lui anterioară" a fost ironizată de jurnalista Ramona Ursu pe blogul Adevărul. Articolul de opinie intitulat "Domnule Iohannis, dar preşedinte în ce viaţă aţi vrea să ne fiţi?" a fost distribuit de peste 600 de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din articol:

Şi eu mai umblu prin vieţile mele trecute, îmi mai apar, aşa, amintiri, dorinţe, regrete, tot felul de oameni. Ba chiar am şi trăiri paranormale. Aşa, ca dumneavoastră, când vorbiţi în faţa a milioane de oameni cărora le spuneţi că sunteţi preşedintele României. Când, de fapt, în viaţa asta de acum, sigur nu sunteţi. Dar, cum spuneam, eu vă înţeleg. Ştiu chiar şi de la ce vi se trag halucinaţiile astea că ne sunteţi preşedinte. Ştiu şi de unde vi s-a năzărit aşa, deodată, să spuneţi, de faţă cu atâţia oameni străini, în Israel: „Soţia mea Carmen şi cu mine ne-am gândit de multe ori, în viaţa noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Şi iată, am venit într-o poziţie care mă face să stau în faţa dumneavoastră”.

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe biziday.ro şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, “Domnule Iohannis, dar preşedinte în ce viaţă aţi vrea să ne fiţi?”, de Ramona Ursu, 626 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Mă rog, în viaţa asta anterioară despre care vă vorbesc, eu, dar şi alţii ca mine, sunt sigură, credeam într-o tâmpenie. Cum că dumnevoastră, ca preşedinte al unei ţărişoare amărâte (aşa era România şi atunci, exact ca şi acum), eraţi genul de om care tace şi face. Numai bine, îmi spuneam. Nici eu nu prea am timp şi nici chef de vorbă sau de ascultat un preşedinte care trăncăneşte aiurea. Ei bine, acum apare paranormalul. Pentru că, altfel, nu îmi pot explica cum de o amintire care părea atât de reală, chiar şi dintr-o altă viaţă, s-a terminat aici. În sensul că aţi fost ales preşedinte şi, parcă din aceeaşi noapte, v-a înghiţit pământul.

2. Bloguri Adevarul, “Preşedintele Iohannis, un accident istoric. Nu e singurul, dar asta nu e o consolare”, de Adriana Mariş, 531 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Da, am bănuit de la început că nu o să ştie ce să facă odată ajuns în scaunul de la Cotroceni. Dar am crezut că o să vrea să înveţe. Da, nu există în România echipele de campanie din Occident, care să te pregătească minuţios pentru ce urmează după instalarea în funcţie. Da, nu există nici Instituţia Primei Doamne, pentru că soţiile preşedinţilor din ultimul sfert de secol au preferat să stea în umbră.

3. Bloguri Adevarul, “Şcoala îşi bate joc de copiii noştri”, de Ştefan Vlaston, 502 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Întâmplarea face să mă roage un prieten să văd cum se descurcă la matematică fata sa de clasa a V-a. M-am luat cu mâinile de cap! Clasa a V-a este o etapă tranzitorie, de la şcoala primară la gimnaziu, când elevii trebuie să se obişnuiască cu o nouă structură, cu mai mulţi profesori, cu mai multe discipline. Unii nu stăpânesc încă tabla înmulţirii şi în clasa a V-a sunt obligaţi să se ocupe de fracţii ireductibile!

4. biziday.ro, “Dacă aş fi fost în locul lui Kovesi aş fi demisionat”, de Mois Guran, 463 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Mi-aş fi băgat instant picioarele. Nu suport să treacă cineva peste munca mea cu buretele, să o iau mereu de la capăt, iar dacă societatea, prin reprezentanţii ei face acest lucru, atunci eu, ca jurnalist nu ca un procuror implicat direct, chiar mi-am pus problema… băi dar, oare merită? De aia spun, dacă eram Kovesi, sau un procuror, sau poliţist DNA, căruia îi anulau nişte dosare plecam acasă, chit că ar fi crăpat de bucurie şi Băsescu şi Voiculescu şi Tăriceanu şi toată şleahta asta de dubioşi care ne conduc.

5. tolo.ro, “Linişte, sare Iolanda Balaş!”, 176 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Iolanda Balaş a fost, indubitabil, una dintre cele mai mari campioane ale istoriei sportului nostru. A cîştigat două titluri olimpice, la Roma în 1960 şi la Tokyo în 1964. A îmbunătăţit de 14 ori recordul mondial la săritura în înălţime. Ajunsese să fie bănuită că face recordurile numai aici, acasă, aşa că pe ultimele trei le-a doborît, cu semeţie, în străinătate.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus