Skip to main content

Florin Iaru anunţă lansarea unei reviste de proză scurtă

 
Florin Iaru. Foto: Cosmin Bumbuţ, Facebook
Florin Iaru. Foto: Cosmin Bumbuţ, Facebook

Poetul Florin Iaru anunţă lansarea unei reviste de proză scurtă sub numele de "iocan", prima de acest fel de pe piaţa românească. Publicaţia se adresează cititorilor şi scriitorilor care doresc să "îşi scoată prozele de la sertar şi să le publice". Primul număr va fi lansat la jumătatea lunii aprilie - începutul lunii mai.

Publicitate

Revista este lansată de Florin Iaru împreună cu editorii Cristian Teodorescu şi Marius Chivu şi va fi publicată de editura Vellant. Anunţul a fost făcut de Iaru pe pagina sa de Facebook.

"Tuturor amicilor scriitori de proză scurtă. În curînd lansăm o revistă specializată de proză scurtă. Foarte specializată şi foarte pretenţioasă. Cu colaborare internaţională", a scris Florin Iaru pe Facebook.

Florin Iaru, despre noua publicaţie:

"Revista de proză scurtă va redeschide o tradiţie uitată în editurile şi revistele româneşti: editarea şi redactarea. De multe ori, autorul ambetat de propriul text face greşeli mici sau ridicole, şchioapătă, pierde hăţurile, asudă, se pierde. Dar e posibil, chiar foarte posibil ca naraţiunea lui să aibă un nu ştiu ce şi un nu ştiu cum. Îţi vine să muşti manuscrisul care putea fi impecabil. Exact pentru asta e pe lume un redactor: să-i sublinieze toate imperfecţiunile, erorile, scăpările, burţile sau să-i ceară o intervenţie directă într-un moment cheie. Din nefericire, autorul român e atît de plin de sine că nu vrea să ştie una ca asta. Ei bine, ţin să vă spun, nici noi nu discutăm cu cei care nu discută. Asta e regula noastră. Nu trebuie să se supere nimeni dacă textul lui nu e selectat. Poate la sesiunea următoare. Adresa de mail unde se pot trimite lucrările este [email protected]. O ultimă precizare: proza nu trebuie să depăşească 30.000 de semne. La muncă sau la scormonit. P.S.: evident, manuscrise le proaste sau mediocre nici nu intră în discuţie. P.P.S.: Nu citim şi nu luăm în considerare versuri, aforisme, teatru."

Lansarea oficială a primului număr al revistei "Iocan" va avea loc la jumătatea lui aprilie-începutul lunii mai. Următoarele numere vor fi lansate la începutul toamnei, respectiv la începutul iernii, potrivit unei declaraţii făcute de Florin Iaru pentru agenţia Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus