Skip to main content

George Orbean şi Christel Ţopescu, propuşi pentru Consiliul de Administraţie al TVR

 
George Orbean şi Christel Ţopescu, propuşi pentru Consiliul de Administraţie al TVR

George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24, şi Christel Ţopescu, coordonatorul Secţiei germane din cadrul Televiziunii Române, au fost propuşi în Consiliul de Administraţie al TVR, potrivit News.ro.

Publicitate

Orbean este propus de Guvern, iar Christel Ţopescu, soţia comentatorului Cristian Ţopescu, a fost propusă de către preşedintele Klaus Iohannis în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice.

Orbean a fost manager de proiect la Digi 24 şi apoi consilier al fostului preşedinte director general al TVR Stelian Tănase.

Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc, astăzi, la prânz, unul din subiectele discutate urmând a fi calendarul exact al audierilor candidaţilor pentru funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, precum şi cel al votului din plen, preconizat a avea loc marţi.

Candidaţii propuşi pentru Consiliul de Administraţie al TVR

  • Până în acest moment, doar Preşedinţia, PNL şi UDMR au anunţat oficial care vor fi candidaţii propuşi. Astfel, din partea liberalilor, în noul CA ar putea intra jurnalistul Oana Stănciulescu şi fostul secretar de stat Cristian Petcu.
  • UDMR o va propune pe Debreczeni Hajnal.
  • PSD urmează să propună trei nume, potrivit algoritmului politic, însă lista nu a fost definitivată. Potrivit unor surse social-democrate, PSD vrea să-i ofere actualului preşedinte director general interimar, Irina Radu, un post în noul CA, însă discuţiile continuă.
  • ALDE l-ar putea susţine pe regizorul Cristian Hadji-Culea, directorul al teatrului "Vasile Alecsandri" din Iaşi.
  • Monica Ghiurco şi Gabi Giurgiu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie, în urma unor alegeri interne care au avut loc joi, 17 martie. Cornel Mihalache şi Luminiţa Velciu au fost desemnaţi membri supleanţi ai acestora, conform rezultatelor alegerilor.

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis în luna septembrie 2015, după ce raportul a fost respins de plen. Preşedinte director general a fost numită atunci Irina Radu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexandru Radulescu Alexandru Radulescu
    Oaaaauu! Sunt vreo 10 nume în lista cu propuneri pentru CA al TVR și primele 4 comentarii sunt despre acest George Orbean! Nu-l cunosc, sunt un ”civil” neimplicat în mass media, dar tipul pare tare interesant. Există o regulă sfântă: atâta timp cât se vorbește despre tine (muuuult) înseamnă că reprezinți ceva în brasla ta. Ceva bun sau rău .... dar asta habar n-am cine are adevărata măsură s-o stabilească! Deocamdată, din punctul meu de vedere, (dacă-i adevărat ce spune comentatorul ”Radu Ioniță”), un tip ce vine la ședințele unui post foarte tare (părerea mea) cu un ULIU (!!!!) pe umăr, este un personaj ieșit din tiparele plictisitoare ale zilelor astea. Chiar și pentru atât: GEORGE ORBEAN chapeau bas!!! :))))
  • digy becaly digy becaly
    De bun ce este, a fost dat afara de la Digi 24. Oare o sa vina si cu ¨Prietena¨lui Cristina Popescu? Ar fi de-a dreptul mortal pentru TVR.
  • Radu Ionita Radu Ionita
    Am si eu doua intrebari daca nu va suparati: Domnule George Orbean, o sa mergeti la sedintele consiliului de administratie TVR cu uliul ( pasare ) pe care il aveati in birou... si pe umar...pe cand erati la DIGI 24 ? De ce ati fost dat afara de la DIGI24? Lumea din media asteapta cu interes un raspuns.
  • livia pila livia pila
    Orbean o propunere nelalocul ei.
  • Pandele Pandele
    Orbean va participa doar la prima reuniune a Consiliului, unde se va supara groaznic indiferent de subiectele discutate, le va spune tuturor ce prosti sunt si cum nu reusesc sa se ridice la nivelul lui, apoi in semn de protest va lipsi de la toate celelelate sedinte.

Trimite un comentariu

sus