Skip to main content

INEDIT. Campanie FRF: exerciţii de matematică în locul numerelor de pe tricou

 
INEDIT. Campanie FRF: exerciţii de matematică în locul numerelor de pe tricou
Jucătorii echipei naţionale au intrat duminică seara înaintea amicalului cu Spania cu un echipament neobişnuit. Cine a vrut să ştie numerele de pe tricou ale jucătorilor a trebuit să rezolve un exerciţiu de matematică. Chiricheş a fost 2x2+2, în timp ce alţi jucători au avut afişat pe echipament, în loc de numerele obişnuite, 46:2, 11x2 sau 6+4.
Publicitate
Echipamentele au făcut parte dintr-o campanie a Federaţiei Române de Fotbal împreună cu Editura Niculescu, menită să combată abandonul şcolar. Totodată, potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Fotbal, a fost lansat şi un manual auxiliar de probleme şi exerciţii inspirat din lumea fotbalului.

Campania este susţinută şi de fotbalsitul Claudiu Keşeru, care a fost olimpic la matematică în şcoala generală. Forbalistul a apărut într-un filmuleţ la începutul meciului România - Spania.
Proiectul „FRF susţine educaţia” este creat de agenţia Geometry Global Bucureşti. Din septembrie 2015, agenţia se ocupă de comunicarea şi implementarea proiectului Federaţiei „Împreună suntem fotbal”.
Echipamentele inedite au avut şi ecou internaţional: în Mirror, Daily Mail sau pe ESPN.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: „Fotbalul şi matematica nu se exclud. Trebuie să privim sportul şi educaţia ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate în procesul de formare şi desăvârşire al copiilor. Ne dorim să avem generaţii sănătoase şi inteligente, elevi care ating performanţa prin instrumente adaptate pasiunilor. Prin acest proiect, copiii vor învăţa noţiunile de bază ale fotbalului şi vor avea o oportunitate în premieră în ţara noastră - aceea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv.”

Exemple de probleme:

1.Bogdan Stancu şi Florin Andone au înscris 27 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?

2.Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keşeru, Gabriel Torje şi Răzvan Raţ au alergat, împreună, 49 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raţ şi cu 5 mai mulţi decât Keşeru. Află câţi kilometri a alergat fiecare dintre cei trei „tricolori”.

3.România a obţinut până acum 4 victorii şi două remize în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Dacă o victorie înseamnă 3 puncte, iar o remiză numai un punct, câte puncte are România până acum ?

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    @Horea
    Am vazut si eu reportajul. Dezastru!
    Zicea una: "2+2:2=2"
  • nerăbdătorul nerăbdătorul
    0! (0 factorial) e 1, deci e ok :p
  • Horea Horea
    Alo? FRF?
    De ce vreti sa indepartati lumea de stadion?
    De MATEMATICA (aritmetica) se fuge in general ca de DRACU!

    P.S. Am vazut pe strada un reportaj pe aceasta tema. Analfabetismul e in floare. Multi dinte cei intrebati spuneau ca 2:2=0!

Trimite un comentariu

sus