Skip to main content

Jurnalistul Liviu Iolu, consilier în cabinetul Cioloş

 
Jurnalistul Liviu Iolu, consilier în cabinetul Cioloş

Jurnalistul Liviu Iolu a fost numit consilier de stat pe probleme de comunicare în guvernul Dacian Cioloş. El va lucra în departamentul de comunicare, alături de Dan Suciu - purtător de cuvânt şi de Anca Păduraru.

Publicitate

Liviu Iolu a fost, până la numirea în guvern, editorialist la Adevărul şi coordonatorul proiectului video Adevărul Live.

Carte de vizită Liviu Iolu (via blogurile Adevărul):

  • Liviu Iolu are 15 ani de experienţă în presă. Din anul 2012 este editorialist al cotidianului Adevărul şi coordonator al proiectului de televiziune online Adevărul LIVE.
  • A fost unul dintre reporterii speciali ai cotidianul Evenimentul zilei (2004-2011) , a colaborat cu revista Dilema Veche iar în studenţie a fost redactor şef al revistei Opinia studenţească şi reporter TVR Iaşi.
  • Este absolvent de Jurnalism al Universităţii ”Al. I. Cuza din Iaşi” şi s-a perfecţionat la École Supérieure de Journalisme de Lille şi Erasmushogeschool din Bruxelles.
  • Are în palmares mai multe premii profesionale pentru reportaj şi expresivitate jurnalistică acordate de organizaţii de prestigiu printre care Clubul Român de Presă (CRP), Freedom House sau World Vision.
  • În 2008 a primit Marele Premiu pentru presă scrisă al Clubului Român de Presă pentru seria de articole ”Arestaţi de aliaţi”, care a dus la demisia ministrului de externedin acea perioadă.
  • În 2006 a fost desemnat ”Reporterul anului” laPremiile ”Ioan Chirilă”, cea mai prestigioasă competiţie a jurnaliştilor sportivi.
  • În ultimii ani a mai lucrat ca jurnalist freelance pentru Al Jazeera English şi ITV News şi a fost producătorul emisiunii ”Generaţia cu cheia de gât”.
  • Pentru o scurtă perioadă (martie-aprilie 2012) a ocupat funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Muncii în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Despre numirea lui Liviu Iolu în Guvern a scris şi agenţia News.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus