Skip to main content

Liviu Iolu, distribuit cu povestea eroului care a salvat un copil dintr-o maşină căzută în Dâmboviţa

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Liviu Iolu a scris pe blogul ziarului Adevărul despre "gestul normal atât de rar" al bărbatului care a salvat un copil dintr-o maşină căzută în râul Dâmboviţa. Articolul despre Alexandru Puiu a fost cea mai distribuită postare de pe un blog pe Facebook, pe ziua de ieri.

Publicitate

Materialul intitulat "Un gest normal atât de rar" a fost distribuit de aproape 350 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Înainte de a declanşa mişcări ample pro-parapet şi înainte de a vedea ce primar e vinovat pentru scoaterea gardurilor de pe Dâmboviţa se cuvine să mulţumim unui seamăn care, în loc să scoată telefonul şi să posteze imagini pe Facebook cu maşina căzută în râu, a ales să sară în apa rece şi să încerce să salveze vieţi. Alexandru Puiu este numele eroului care a salvat un copil dintr-o maşină care a plonjat în apa rece a Dâmboviţei."

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe biziday.ro şi una de pe blogu lui Vlad Petreanu.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, “Un gest normal atât de rar”, de Liviu Iolu, 346 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Alexandru Puiu este numele eroului care a salvat un copil dintr-o maşină care a plonjat în apa rece a Dâmboviţei. Din relatările lui dar şi ale altora aflăm că, pe margine, după ce automobilul a căzut în apă, se strânseseră mai mulţi oameni care filmau sau fotografiau tragedia. De pe cealaltă parte a râului, Alexandru a sărit în apă şi, cu eforturi imense, a reuşit să scoată un copil din maşină şi să-l salveze înainte de a ajunge la locul accidentului poliţia sau salvarea.

2. Bloguri Adevarul, “File Pedofile”, de Traian Ungureanu, 167 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Dragă Oana, rîndurile de mai jos pleacă de la ultima ta reuşită jurnalistică. E vorba de admirabila Scrisoare adresată, aşa cum se cuvine, copilului şi nu părintelui vizat – uitat fie-i numele şi blestemat condeiul! Fără această strălucită probă de jurnalism, n-aş fi cutezat să-ţi scriu. Aş fi nutrit aceeaşi invidie profesională, dar aş fi făcut-o în tăcere, aşa cum se cuvine în faţa operei fără cusur şi a caracterului fără pată.

3. Bloguri Adevarul, “Credibilitatea presei la alţii şi la noi”, de Andrei Pleşu, 110 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Prestigioasa revistă „Der Speigel“ analizează, într-unul dintre ultimele sale numere, criza de credibilitate cu care se confruntă, mai nou, mediile din Germania. 40% din „consumatorii“ de presă din Republica Federală declară, conform sondajelor, că presa nu e demnă de încredere. E „dirijată“ discret de guvern, de cancelar, de partide. Citeste mai mult: adev.ro/o3aqzu

4. biziday.ro, “Cine i-a speriat pe constructori?”, 108 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Vreau doar să vă semnalez o încetinire îngrijorătoare, nu a construcţiilor, ci a intenţiei de a construi în România. Încă nu ştim de ce se întâmplă asta, este prea devreme, dar e datoria mea să fac unele corelaţii între scăderea numărului de autorizaţii de construcţie în România şi evenimentele recente sau cele previzibile în perioada următoare.

5. petreanu.ro, “Spotlight, investigaţia care a expus monstruozităţile din Biserica Catolică”, 80 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Până sâmbătă, când am văzut Spotlight, nu ştiam practic nimic despre această pandemie de abuzuri sexuale asupra minorilor care s-a petrecut – şi probabil se mai şi petrece – în dioceze catolice din toată lumea. Auzisem câte ceva, nu mă interesase subiectul (e la alţii, noi suntem ortodocşi), îmi imaginasem că e vorba de câteva întâmplări. Nici că puteam fi mai departe de adevăr.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus