Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „Cum sunt vânaţi poliţiştii din dosarul Girofarul”

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „Cum sunt vânaţi poliţiştii din dosarul Girofarul”

O serie de nereguli din 2012 descoperite la ANAF şi fosta Gardă Financiară, reabilitarea înceată a clădirilor cu risc seismic din Bucureşti şi controalele dispuse poliţiştilor care au instrumentat dosarul în care a fost inculpat Gabriel Oprea se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre "cum sunt vânaţi poliţiştii din dosarul Girofarul".

"Răzbunare. Poliţiştii Serviciului omoruri, care au instrumentat dosarul 'Girofarul', soldat cu inculparea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz, sunt ţinta unor controale dispuse de şefii Poliţiei", scrie cotidianul deţinut de Cristi Burci, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă în continuare titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "37 de milioane de euro pe lună din presiuni asupra comercianţilor. Bani negri, produşi cu ajutorul Gărzii Financiare". Documente secrete ale fostei Gărzi Financiare, intrate în posesia României libere, dezvăluie un mecanism de sorupţie desfăşurat prin taxe de protecţie impuse comercianţilor din ilfov de către înalţi funcţionari publici. Documentele reprezintă un raport intern al Gărzii Financiare, din 2012, cu specificaţia privind drumul către instituţiile de anchetare al fiecărui caz de corupţie în parte.

Jurnalul Naţional: "România, la 1.800 de ani distanţă de siguranţă". Doar Bucureştiul are 2.200 de imobile cu risc seismic. Ritmul de reabilitare era de 1,2 imobile pe ani, ceea ce înseamnă că, în Capitală, vom fi în siguranţă în clădirile veche peste mai bine de un mileniu şi jumătate.

Evenimentul zilei: "Mărturii cutremurătoare a încă unui român grav bolnav, cu zile numărate. Autorităţile din Sănătate mint cu cinism şi condamnă 25 de români la moarte". Campania EVZ "medicul de gardă" continuă. "Au decis să facă un centru de transplant în Bucureşti, mişcare de paradă însă, pentru că în practică procedura se desfăşoară cu o încetineală periculoasă pentru nişte oameni care nu-şiu mai pot folosi decât 10% din capacitatea pulmonară", scrie Evenimentul zilei, pe prima pagină.

Gazeta Sporturilor: "Omul care ne duce în Americi". Antrenorul Thomas Ryde le-a făcut pe handbaliste să descopere încrederea în ele. Danezul are un rol cricial în calificarea la Olimpiada de la Rio, scrie GSP.

Click!: "Pelinel ia cărucior de 6.000 de lei pentru fiul lui Borcea".

Libertatea: "Antrenorul starurilor la Hollywood e falimentar". Antrenorul unor vedete precum Jennifer Lopez şi Anthony Quinn a rămas fără niciun ban din cauza unei investiţii neinspirate şi a crizei economice.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus