Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Vedete reale, născute în spaţiul virtual

 
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Scandalul iscat de Trăstariu după finala naţională a Eurovision, averea PCR ascunsă de toate puterile după '89 şi vedetele reţelelor sociale sunt printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre cum trei nume necunoscute până nu demult publicului larg au devenit celebre datorită reţelelor de socializare precum Facebook.

"Poliţistul Marian Godină, jurnalista Corina Ozon şi psihologul Sorin Psatta sunt trei nume devenite extrem de cunoscute publicului larg, utilizator de internet sau nu. Postându-şi gândurile pe reţeaua de socializare Facebook, fără să investească bani, ci doar timp, energie şi inspiraţie, ei au căpătat treptat celebritatea, fiind urmăriţi în prezent de milioane de români", scrie ziarul deţinut de Cristi Burci în debutul articolului intitulat "Vedete reale, născute în spaţiul virtual".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Click!: "Scandal monstru după finala naţională. Trăistariu: 'Şi-au bătut joc de mine la Eurovision'". ”Vorbele juriului despre «Paradisio» şi criticile lor dure îndreptate spre mine, încă de dinainte de a ajunge în semifinală, au influenţat votul publicului. S-a văzut de la o poştă că erau porniţi rău de tot. Au spus vorbe dure la adresa mea, ca să convingă românii să nu pună mâna pe telefon şi să mă voteze", este de părere Trăistariu.

Evenimentul zilei: "Toate puterile după '89 au ascuns averea PCR în spatele unui ordin dat de Ceauşescu acum 44 de ani". Guvernul evită să spună direct dacă va declasifica documentele în care se află datele despre avuţia PCR. RA-APPS anunţă că lucrează în acest sens. Astfel se poate afla ce au luat comuniştii de la cetăţeni înainte de 1990, şi ce a fost furat după 1989 din ce agonisise PCR.

Jurnalul Naţional: "Femei care conduc lumea bărbaţilor". Aproape 40% din afacerile din România sunt conduse de doamne, 30% din miniştri aparţin sexului frumos, însă doar 12% dintre parlamentari sunt femei. Şi foarte puţine acced la funcţii de conducere în Senat, Camera Deputaţilor sau în structurile judeţene.

România liberă: "Proiectul legii tutunului, 'o chestiune de natură penală'". Proiectul de lege care trebuie să transpună în România Directiva tutunului, aprobat în şedinţa de Guvern din 24 februarie, a fost modificat înainte de a ajunge la Senat, documentul făcut public iniţial fiind înlocuit cu un altul. Producătorii reclamă faptul că Ministerul Sănătăţii devine reglementator unic al pieţei ţigaretelor, fiind exclusă obligativitatea consultării cu alte instituţii, care au competenţe în ceea ce priveşte producţia, comercializarea, şi combaterea comerţului ilegal (Ministerul Economiei, ANAF etc.).

Gazeta Sporturilor: "Interzis la vraci". Marica are ruptură la bicepsul femural drept şi e disperat că poate rata Euro. Atacantul vrea să apeleze la sârboaica Marijana, vrăjitoarea care în trecut l-a refăcut miraculos pe Raţ, dar Gigi Becali l-a refuzat ferm.

Libertatea: "Eu le-am cerut să-l amputeze". Tabloidul spune povestea impresionantă a lui Tudor Nicolescu, concurentul care găteşte într-un singur picior la emisiunea Chefi la cuţite, difuzată de Antena 1.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Biela Magdalena Biela Magdalena
    Amanta lu’ Neuron


    In ultimii 20 de ani un soi de literatura ( sa indraznesc a folosi cuvantul?) pare a fi dedicata "legaturilor sufletesti".

    Beletristice ori pseudo-stiintifice cartulii, romane, pamflete, bloguri (si lista ramane deschisa) ataca piata literara cu leacurile si retetele lor despre "cum sa ai o relatie perfecta" in doi si, mai nou, in trei, caci acum a parut si AMANTUL, spre a fi bovarismul complet.

    Librariile sunt pline cu titluri de genul: "10 moduri de a gasi un barbat bun", "De la capat inca o data", "Dragostea raneste destul, n-o mai fa si tu", "Barbatii vin de pe Marte, femeile de pe Venus", "Cum sa vindeci o inima franta?" (asta-i jenanta), "Diminetile amantilor", "Noptile amantilor", "Divorturile amantilor" (si asteptam eventual botezuri, funeralii de-ale amantilor si si d-ale carnavalului), « Filosofia sexului » (abia ma abtin sa nu rad), « Cum iubesc barbatii ».
    Mai este nevoie de cuvinte ?

    Oamenii, in special femei, cumpara aceste "materiale". Multe femei care au pierdut un iubit intr-un moment al vietii vor cumpara o astfel de maculatura.

    Intrebarea mea este: DE CE?

    Ce speram ca se va intampla dupa lecturarea unei astfel de cartulii? Devenim mai intelepte? Mai destepte? Mai experimentate? Mai atractive? Pricepem noi oare ca aceste carti au fost produse de un esantion feminin care se autointituleaza "experte" in sufletul uman si care pun pe hartie tot soiul de traume ce in final se dovedesc a fi propriile lor fantasme, intunecimi, egouri invinetite?

    Aceste femei-autor capata averi exploatand industria subiectelor sentimentale si tocmai ele au cele mai murdare minti, fiind de regula singure, depresive, dependente, obsedate. Unica terapie care le-ar putea ajuta cat de cat este scrisul.

    Sa-si puna pe hartie propriile ***, obsesii.
    Si alte femei, poate cu mult mai normale decat asa-zisele experte, isi aduna sufletul mutilat de o despartire recenta si cumpara aceste carti-minune, sperand ca viata lor se va schimba in mai bine peste noapte.

    Insa, la sfarsitul lecturii, viata lor e aceeasi, intunecata, trista, fara sperante.

    Atunci se isca gandul: "ce-ar fi daca eu as scrie despre ceea ce-am patimit? Propria mea experienta?"

    Si astfel o noua carte, o noua experta, o noua femeie bogata si singura apare in oras.

    Am atins oare un declin intelectual atat de jalnic incat nu mai putem digera un Sadoveanu, Preda, Balzac, insa luam lectii de viata de la niste *** care, mai umilitor decat pretinsele ghicitoare de viitor, ne distrug viata de famile ? Chiar lasam niste ***, plagiatori ai altor carti publicate in occident, sa ne spele si ultimul neuron ***?
    De ce este Corina Ozon experta in relatiile dintre amanti? A avut asa multi? caci refuz sa cred ca a studiat la vreo facultate "psihologia amantului". Am inteles, Mihaela Radulescu a avut n! barbati intre cearsafurile ei spre studiu. Am inteles si ca Radu. F. Constantinescu si-a studiat muza pana s-a insurat cu ea si le-a produs orgasme romancutelor din spatiul mioritic. Dara sa devenim atat de jalnic-bovaristi si sa traim cu amantii Corinei Ozon, asta ma deprima rau.
    Am sperat ca Romania nu va uita poeziile, baladele, romanele care au facut-o celebra in lume prin anii '80. M-am inselat si, profesoara de literatura romana din mine sufera.
    Sa va traiasca amantii, dragi femei din Romania!

    Si, J.K. Rowling este o scriitoare contemporana devenita clasica, votata spre a fi introdusa in programa scolara britanica. Come on!!!

Trimite un comentariu

sus