Skip to main content

Prime de Crăciun şi salarii mărite la TVR, instituţie aflată într-o profundă criză financiară. Ce spune Irina Radu, şefa interimară a instituţiei

 
Prime de Crăciun şi salarii mărite la TVR, instituţie aflată într-o profundă criză financiară. Ce spune Irina Radu, şefa interimară a instituţiei

Directorul interimar al TVR, Irina Radu, a aprobat la sfârşitul anului trecut prime de Crăciun şi măriri salariale pentru zeci de angajaţi, potrivit surselor HotNews.ro.

Publicitate

Irina Radu a confirmat, astăzi, ca au fost acordate prime şi măriri de salariu, dar nu a precizat valoarea totală a acestora şi nici numărul exact al beneficiarilor.

Deşi TVR se afla într-o situatie financiară gravă, Irina Radu explică masurile prin faptul că televiziunea publică "este o companie ca oricare alta, care trebuie să funcţioneze după aceleaşi reguli ale recompensei şi penalităţii financiare; TVR nu poate functiona numai pe baza de procese câştigate sau pierdute sau pe baza de executări silite (...)".

Potrivit surselor HotNews.ro, primele de Crăciun aprobate la finele anului trecut ar fi în valoare totală de 50.000 de lei, fiind vizate circa 50 de persoane. Aceleaşi surse estimează că măririle salariale, care ar viza circa 100 de angajaţi, ar încărca bugetul anual de salarii pe 2016 cu aproximativ 350.000 de lei, fără taxe.

CONTEXT. TVR este într-o situaţie financiară gravă, instituţia terminând anul trecut cu pierderi cumulate estimate la 689 milioane de lei. Irina Radu - care conduce TVR ca director interimar, în absenţa unui consiliu de administraţie - a făcut apel în mod repetat, în ultimele luni, la măsuri urgente pentru a permite televiziunii să funcţioneze şi să evite blocajul total.

Directorul interimar spune că "toate corecturile făcute sunt în limitele salariilor existente" şi arată că valoarea lor este incomparabil mai mică faţă de efortul depus de TVR pentru a face faţă executărilor silite la care au recurs 2.100 din cei 2.500 de angajaţi ai instituţiei şi care, până acum, au dus la o încărcare a bugetului de peste 13 milioane de euro.

Irina Radu, pentru HotNews.ro:

  • TVR este o companie ca oricare alta, care trebuie sa functioneze dupa aceleasi reguli ale recompensei si penalitatii financiare; TVR nu poate functiona numai pe baza de procese castigate sau pierdute sau pe baza de executari silite. Recompensa intr-o institutie ar trebui sa aiba numai o motivatie profesionala: rezultatul obtinut de emisiune, audienta, implicarea in rezolvarea problemelor, suportul si contributia esentiala in cadrul unui serviciu sau departament. Toate propunerile primite sunt motivate si asumate.
  • In TVR lipsa politicii salariale (de zeci de ani) a dus la aberatii incalificabile si va dau doar cateva exemple: un moderator de emisiune are salariul jumatate din salariul unui jurist; un make-up artist (de care depinde imaginea vedetelor si a institutiei) are salariul cu 200 de lei mai mare decat un manuitor de décor care nu trebuie sa aiba niciun fel de studii sau talent; un prezentator cu ani de experienta si care se afla bine plasat in sondaje are acelasi salariu cu un pompier; un reporter de anvergura are salariul mai mic decat un angajat in sectorul financiar.

Declaraţiile complete ale Irinei Radu sunt disponibile pe HotNews.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tavy Tavy
    M-am saturat de fraza *de ce sa platesc daca nu ma uit...*..
    In acest caz, solicitati firmelor de cablu sa va scada din aboament si sa va scoata si Taraf TV, banuiesc ca nu va uitati la el...
    Oare cand veti intelege ca orice tara se identifica si printr-o televiziune nationala...?
  • loredana grozescu loredana grozescu
    Kovesi anunta ca DNA e pregatit sa descinda la TVR. Giurgiu, Sassu, Lazescu, SAFTOIU, TANASE, pazea!!!!!
  • machiavelli machiavelli
    "TVR e o companie ca oricare alta"
    e nu zau, madam? zi si mie care oricare alta companie nu plateste impozite, taxe si contributii zece ani si nimeni nu e in pirnae, compania functioneaza, da mariri de salarii ba chiar primeste si mai multi bani de la buget?
    E, mai e si alta pe lista afara de gaura neagra tvr?
  • livia pila livia pila
    Irina Radu ar trebui imediat demisa. Si cercetata penal. DNA doarme?
  • Stefan Stefan
    Irene e tovarasa si complicea Andreei Marin, cu care a devalizat TVR-ul. 64.000 de euro pe luna pentru cimpoiul cu paiete Andreea Marin! Plus 200.000 pentru asa zisii "colaboratori".Aceasta mamaie, pe care o banuiesc ca e falsa ***, aspira *** 64.000 de euro pe luna! Nu uitati, insa, ca prindea si luni cu 5 emisiuni — sa zicem ca pe 3, pe 10, pe 17, pe 24 si pe 31 ale lunii. Atunci, ipocrita cu fund de halterofil ridica, la stilul smuls, 80.000 de euro. Irene, stoarce-o pe Andreea Marin si lasa abonatii cu japca in pace! Sa dea moldoveanca banii inapoi, ca n-a mai plans nimeni la vrajeala ei obosita!
  • Mihai Mihai
    Iuliana Marciuc si Marian Voicu sunt printre apropiatii Irinei Radu care au primit prime de Craciun. Marian Voicu, desi salariat TVR este administratorul firmei Carnivor Media, firma care a beneficiat de un buget de 300.000 de euro din bani publici pentru a asigura managementul de la Radio Chisinau.
  • Julius Julius
    Daca pe site-ul intern al TVR se posteaza persoanele care isi solicita drepturile conform Contractului Colectiv (pentru intimidare), de ce madam Irina Radu nu posteaza si persoanele recompensate in perioada de criza? Ca sa nu aflam pe cine simpatizeaza? Si de ce? Sictir!!!
  • Dan Andrei Dan Andrei
    E neindoielnic ca salariile bugetarilor sunt inegale, dar, ce ne facem cu cumetriile, pilele si aranjamentele de ieri, de azi, din totdeauna pentru cunoscuti din TVR, Radiodifuziunea Romana si Agerpres.
    Cat o sa mai cosume bani de la buget redifuzarile(si acelea, alese arbitrar si re-re-re-redifuzate), inutilitatea de TVR 3, ca si multe emisiuni de la Studiourile Teritoriale, de pe TVRi si lista poate continua....
  • un fost tvr ist un fost tvr ist
    Irina Radu face ce a invatat de la predecesori. Se vaieta la televizor si convinge pe toata lumea cat e de implicata si cat ii pasa de soarta TVR pe de o parte si la ea in birou, impreuna cu fetele, se uita prin conturi de unde mai poate muta niste bani in conturile prietenilor si oamenilor care ii vor folosi in viitor. Asa e acolo...da lovitura repede si fugi ca n-ai timp sa te invechesti in functie.
  • Radu Radu
    Sunt chiar nesimtiti, numai au nici o scuza ! TVR trebuie inchis urgent, pentru ca aici se scurg foarte multi bani !!! Eu personal nu sunt dispus sa mai platesc pentru acest post nici macar zece bani, de ce sa platesc abonament la ceva la care nu ma uit !?

Trimite un comentariu

sus