Skip to main content

Un articol despre criticile aduse de revista Spiegel lui Iohannis a fost distribuit intens pe Facebook

 
Foto: ancheteonline.ro
Foto: ancheteonline.ro

Euractiv.ro a scris un material despre criticile aduse de revista germană Spiegel preşedintelui Klaus Iohannis şi retragerea decoraţiei Ordinul Steaua României. Articolul a circulat intens pe Facebook.

Publicitate

Textul intitulat "Spiegel despre Iohannis: Diletantul" a fost distribuit de peste 360 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Preşedintele României, membru al minorităţii germane, a candidat cu promisiunea unor mari reforme, dar exercitarea mandatului său este un dezastru, scrie revista Spiegel. Ultima gafă: conflictul cu un erou al revoluţiei din 1989. Pentru lupta împotriva dictaturii comuniste şi rolul său în revoluţia din 1989, Laszlo Tokes a fost decorat în 2009 cu Ordinul Steaua României, cea mai importantă decoraţie a statului român."

Între cele mai distribuite articole de pe site-urile de ştiri se mai numără una de pe gsp.ro şi una de pe evz.ro.

Cele mai share-uite articole de pe site-urile de ştiri, într-o selecţie realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. Euractiv.ro, “Spiegel despre Iohannis: Diletantul”, de Laurenţiu Colintineanu, 463 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Propunerea pentru retragerea decoraţiei a venit de la „comitetul de onoare” al ordinului, compus din naţionalişti, foşti membri ai aparatului comunist de stat şi politicieni condamnaţi pentru corupţie. Motivarea preşedintelui este halucinantă: Tokes nu ar recunoaşte România ca stat şi Constituţia ei.

2. adevarul.ro, “Iolanda Balaş a murit. Fosta atletă avea 79 de ani”, de Iulian Anghel, 390 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Iolanda Balaş a murit. Lovitură grea pentru sportul românesc, care şi-a pierdut una dintre cele mai emblematice figuri din toate timpurile. Primul său record mondial a fost la 14 iulie 1956 la Bucureşti, crescând cu 1 cm recordul stabilit de britanica Thelma Hopkins cu aproximativ două luni înainte.

3. gsp.ro, “Doliu în sportul românesc » S-a mai dus o legendă: Iolanda Balaş Soter a murit astăzi”, 320 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Iolanda Balaş Soter, fosta mare campioană şi preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, a murit astăzi, la vârsta de 79 de ani. Iolanda Balaş, una dintre cele mai mari sportive ale României, a fost dublă campioană olimpică, la Roma 1960 şi Tokyo 1964, la proba de săritură în înălţime.

4. evz.ro, “Der Spiegel, cea mai influentă revistă din Germania, îl desfiinţează pe Iohannis: "Mandatul său este un dezastru"”, de Mircea Marian, 282 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Săptămânalul Der Spiegel, care deţine şi unul din cele mai importante portaluri de ştiri din Germania, spiegel.de, publică un articol neobişnuit de dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta este criticat pentru că i-a retras lui Laszlo Tokes ordinul Steaua României, la recomandarea unui consiliu de onoare din care fac parte o persoană condamnată penal pentru fapte de corupţie, "cadre vechi" şi "naţionalişti". Der Spiegel aminteşte şi că Iohannis a apărat averea care trebuia confiscată de la Dan Voiculescu, provocând un val de indignare publică.

5. hotnews.ro, "Spiegel despre Iohannis: Diletantul”, de Laurentiu Colintineanu, 248 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Presedintele Romaniei, membru al minoritatii germane, a candidat cu promisiunea unor mari reforme, dar exercitarea mandatului sau este un dezastru, scrie revista Spiegel. Ultima gafa: conflictul cu un erou al revolutiei din 1989. Pentru lupta impotriva dictaturii comuniste si rolul sau in revolutia din 1989, Laszlo Tokes a fost decorat in 2009 cu Ordinul Steaua Romaniei, cea mai importanta decoratie a statului roman. La inceputul lui martie, ordinul a fost revocat de presedintele Klaus Iohannis, el insusi membru al unei minoritati si autodeclarat anticomunist - desi nu are niciun trecut eroic, scrie EurActiv.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus