Skip to main content

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune cere salvarea TVR. Postul public datorează EBU 15 milioane de euro

 
Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune cere salvarea TVR. Postul public datorează EBU 15 milioane de euro

Directorul General al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Boradcasting Union - EBU), Ingrid Deltenre, i-a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloş în care îi cere să intervină urgent pentru a salva Televiziunea Română.

Publicitate

Ingrid Deltenre îşi exprimă îngrijorarea privind situaţia în care se află Televiziunea Română şi cere "intervenţia urgentă pentru salvarea acestei importante instituţii democratice".

În aceeaşi scrisoare se mai spune că Televiziunea Română datorează EBU 15 milioane de euro.

Conducerea EBU subliniază că postul public de televiziune din România se confruntă cu un colaps financiar total cauzat de datorii uriaşe. În scrisoarea adresată lui Cioloş se mai spune că managementul actual interimar nu poate iniţia reforme strategice.

"Pentru prima dată în istoria sa, TVR nu va putea să transmită unul dintre cele mai mari evenimente ale anului - EURO 2016. Singura opţiune pentru români este să urmărească secvenţe din meciuri pe canalele TV cu plată. Noi, cei de la European Boradcasting Union, am făcut tot ce am putut pentru a ajuta TVR prin reeşalonarea datoriilor, dar încă ni se datorează 15 milioane de euro", notează oficialii EBU.

Ei amintesc că au fost trimise scrisori către cei care au condus anterior instituţia şi către autorităţile române, dar situaţia s-a înrăutăţit.

"Criza TVR nu ar mai trebui ignorată şi se impun decizii urgente privind viitorul acestei instituţii", arată directorul general al EBU.

Conducerea EBU subliniază că este nevoie de reforme cuprinzătoare şi de o legislaţie nouă care să răspundă tuturor întrebărilor privind finanţarea sustenabilă a serviciului public de televiziune în baza propunerilor înaintate de TVR.

EBU salută dezbaterea de la Parlament privind situaţia TVR şi faptul că guvernul este dispus să sprijine deciziile legislative, luând în considerare garantarea împrumuturilor de care TVR are nevoie pentru a-şi continua activitatea.

"Avem încredere că guvernul va lua măsuri urgente pentru a preîntâmpina prăbuşirea TVR şi pentru a asigura cadrul legal şi financiar, astfel încât serviciul public de televiziune să-şi poată aduce contribuţia în societate", se arată în finalul scrisorii semnate de Ingrid Deltenre.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    ***-casting era corect :)

    Eu știam că pe instituția asta o cheamă European Broadcasting Union (EBU) și mai este cunoscută și sub numele de Eurovision, Eurovision Song Contest (ESC) fiind cea mai cunoscută manifestare publică a EBU/Eurovision, iar principalele concursuri sportive internaționale sunt cumpărate de regulă tot de Eurovision și redistribuite stațiilor membre (în majoritate posturi naționale).
  • Mihaela Mihaela
    Asta este chiar o necunoscuta cu N mare. Parca este gaura neagra. M-am tot uitat atat la bugetele ,,facute publice'' alocate TVR cat si la sumele incasate pe factura electrica. Am urmarit si emisiunile de spatamana asta. Felicitari pentru usoara transparenta. Oare suntem manipulati in aceste emisiuni? Ceva nu este de inteles... sunt bani, sunt sume imense, dar totusi descopar ca sunt datorii si mai mari. Undeva se scurg banii si nu exista un management eficient acolo. Ne putem da seama cu totii. Este necesar un coalps si o epurare. O transparenta in cheltuieli ar fi primul pas. Afisarea pe site a tutror facturilor si cheltuielilor in 24 de ore de la efectuare. Asa vor putea fi trase semnale de alarma asupra capusarii si a supralicitarii unor servicii.

Trimite un comentariu

sus