Skip to main content

Vlad Mixich demontează o manipulare de presă, internauţii îl share-uiesc

 
Vlad Mixich demontează o manipulare de presă, internauţii îl share-uiesc

Jurnalistul Vlad Mixich de la HotNews.ro arată cum o ştire de pe România TV titrată “Alerta medicală de proporţii” formează "o isterie în România". Articolul prin care jurnalistul demontează manipularea a fost intens distribuit pe Facebook.

Publicitate

Materialul intitulat "Alerta medicala de proportii: Ministerul Sanatatii ingenuncheat de geto-daci" a fost distribuit de peste 400 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Iată cum se formează o isterie în România anului 2016. “Alerta medicală de proporţii”, titrează mare televiziunea de ştiri România TV. Înainte de apariţia acestei alerte, Olivia Steer scrisese apocaliptic pe Facebook “Copiii noştri – cobaii lor”, trimiţându-şi apoi publicul spre dezvăluiri incendiare despre vaccinuri publicate pe pagina Naşul TV de un domn care, printre altele, conduce Asociaţia Geto Dacii şi oblăduieşte site-uri de tipul adevarul-despre-getodaci."

Între cele mai distribuite articole de pe site-urile de ştiri se mai numără una de pe Mediafax.ro şi una de pe Digi24.ro.

Cele mai share-uite articole de pe site-urile de ştiri, într-o selecţie realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. hotnews.ro, “Alerta medicala de proportii: Ministerul Sanatatii ingenuncheat de geto-daci”, de Vlad Mixich,

- 411 share-uri pe Facebook.

2. mediafax.ro, “Rudă a unui copil din Argeş mort la “Marie Curie”: Noi nu am consumat produse de la “Brădet””,

- 250 share-uri pe Facebook.

3. digi24.ro, “Bebeluşi infectaţi cu E.coli. Fermierii vor să-l dea în judecată pe ministrul Agriculturii”, autor neprecizat,

- 261 share-uri pe Facebook.

4. digi24.ro, “Primii refugiaţi au ajuns în România”,

- 245 share-uri pe Facebook.

5. adevarul.ro, “Klaus Iohannis: Am decis să retrag distincţia „Steaua României“ lui Laszlo Tokes. Trebuie să aprecieze valorile care stau la baza Constituţiei României”, de Sebastian Zachmann, Mădălina Mihalache,

- 199 share-uri pe Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus