Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Andrei Pleşu, distribuit cu "Ştacheta exigenţei..."

 
andrei plesu_kanal d
andrei plesu_kanal d

"Se vede treaba că românilor nu le plac, la guvern, oamenii de tip Cioloş. Le sunt mult mai simpatici băieţii glumeţi (chiar dacă mai şi fură), vedetele „cu papagal” şi aplomb (chiar dacă mai şi mint), şmecherii ţanţoşi (chiar dacă nu se pricep la nimic)", a scris Andrei Pleşu într-un articol de opinie despre miniştrii actualului Guvern.

Publicitate

Materialul intitulat "Ştacheta exigenţei...", publicat pe blogul Adevărul, a fost pe placul internauţilor, care l-au distribuit pe Facebook de aproape 500 de ori.

"Nu cred că avem la vîrf cel mai grozav guvern din istoria ţării. Nu cred că miniştrii actuali sunt toţi de acelaşi calibru, că n-au făcut şi nu fac greşeli, că nu trebuie cîntăriţi cu legitimă exigenţă. Ceea ce mă stupefiază e sonoritatea răstită a vocilor critice, iureşul general al mai tuturor împotriva unei echipe care nu mi se pare cea mai şubredă „încropeală” din cîte am avut. (...) Dar să fie liniştiţi: în noiembrie se termină cu caraghioşii ăştia de „tehnocraţi”. Vin iar „politicienii” de vocaţie, „experţii” unşi cu toate unsorile, descurcăreţii tuturor jocurilor post-revoluţionare", a mai scris Andrei Pleşu.

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe biziday.ro şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. bloguri Adevarul, “Ştacheta exigenţei...”, de Andrei Plesu,

- 499 share-uri pe Facebook.

2. biziday.ro, “Nu, nu Orban este elefantul din sufrageria PNL. Orban e doar trompa…”, 206 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Partidul Naţional Liberal ar face bine să recunoască faptul că are în sufragerie un elefant mare, roz şi foarte urât mirositor. Nu, nu mă refer la prostiile lui Ludovic Orban, deşi scoaterea acestuia din cursă înainte de începerea campaniei îmi crează o satisfacţie ca cetăţean, dar şi o frustrare ca realizator TV. Întâi să vă explic de ce nici susţinerea lui Nicuşor Dan nu e soluţie. Oricum, elefantul este altul. Şi e bicefal.

3. tolo.ro, “Orban e out. Cum cumpără politicienii şi multinaţionalele bunăvoinţă pe TV şi pe Internet”, 141 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Povestea acuzării lui Ludovic Orban este povestea decăderii televiziunilor din România. Azi Orban a plecat. S-a retras din cursa electorală pentru Bucureşti, din PNL şi, probabil, din viaţa publică. Procurorii susţin, rămîne să şi probeze în instanţă, că el a cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri ca să dea mai departe suma suma televiziunilor. De ce ar fi avut nevoie Orban de 50.000 ”la sacoşă” cîtă vreme există mecanisme legale de prin care afaceristul respectiv ar fi putut finanţa campania?! Pentru că nu după bani albi alerga Ludovic Orban. Hai să explicăm sistemul! Candidatului la Primăria Capitalei îi trebuiau bani negri, singurii care înlesnesc bunăvoinţa televiziunilor. Ca politician, cu bani albi cumperi spoturi publicitare electorale, însă atitudine favorabilă, prezenţe în emisiuni şi ştiri pozitive, pe ele le achiziţionezi cu punga. ”Cu numerar”, după cum scrie DNA în referat.

4. bloguri Adevarul, “Reunificarea nu mai poate fi împiedicată nici de boierii de la Chişinău, nici de cinicii defetişti de la Bucureşti”, de Ion Petrescu, 136 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Duminică, 10 aprilie 2016, la Casa Poporului Reîntregit, printre primarii din stânga şi din dreapta Prutului, m-am convins că reunificarea nu mai poate fi împiedicată nici de boierii de la Chişinău, nici de cinicii defetişti de la Bucureşti, pentru simplul motiv că nu mai reuşeam să deosebesc pe românii veniţi din landul răsăritean, de cei sosiţi din Patria Mamă. Două evenimente succesive, petrecute primul pe 27 martie 2016, la Chişinău, al doilea pe 10 aprilie 2016, la Bucureşti, confirmă faptul că reîntregirea naţională este acum aidoma unui tren, în plină viteză, care nu mai poate fi oprit de capricii imperiale, indiferent în ce limbă de circulaţie internaţională ar fi exprimate, nici de politicieni încremeniţi în proiectele unor lumi apuse, precum parlamentari mai mult sau mai puţin mioritici, din legislativele celor două state româneşti.

5. elenaciric.ro, “Brăileanul care s-a întors acasă după ce-a studiat la Stanford, Harvard şi University of Texas”, 135 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Despre Popa Stoica Cristinel am mai scris pe acest blog, poate vă amintiţi. Este colegul meu din clasa I, care ulterior a studiat la Stanford, la Harvard şi la University of Texas. În Texas a fost şi asistent universitar. Iar anul trecut s-a întors definitiv în România, după aproape un deceniu petrecut pe continentul american. Poate ar fi bine să ştiţi că a primit burse de la Uniunea Europeană şi de la americani pentru participarea la programe într-un număr total de 22 de ţări, pe 5 continente: Europa: România, Bulgaria, Germania, Portugalia, Olanda, Belgia, Polonia, Moldova, Rusia, Ungaria, Ucraina, Franţa, Croaţia; Asia: Turcia, China, Japonia; America de Nord: SUA (California, Illinois, Louisiana, New York, Washington DC., Texas, Virginia, Pennsylvannia, Massachussetts, Connecticut), Mexic, Honduras; America de Sud: Chile, Columbia; Africa: Gana. În plus, a avut ocazia să cunoască personalităţi ca Bill Clinton, Angela Merkel, Felipe Calderon şi alţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus