Skip to main content

Grigore Leşe iese din clipul Taxi Despre smerenie, din cauza efectului melodiei. Leşe: "s-a dat o altă înţelegere piesei"

 
Grigore Leşe iese din clipul Taxi Despre smerenie, din cauza efectului melodiei. Leşe: "s-a dat o altă înţelegere piesei"

Artistul Grigore Leşe cere să fie scos din videoclipul piesei Taxi Despre Smerenie, o piesă la care au participat zeci de artişti români şi care s-a viralizat rapid pe internet.

Publicitate

Moticul ţine de efectul piesei, de modul în care a fost interpretat mesajul, a declarat Leşe Pentru Paginademedia.ro:

Grigore Leşe, pentru Paginademedia.ro:

"M-am dus cu tot dragul la filmarea pentru piesa Despre Smerenie, am văzut artiştii, am citit şi textul înainte. Problema nu este piesa în sine, ci modul în care lumea a interpretat-o, că ar fi împotriva Catedralei Neamului. S-a dat o altă înţelegere piesei.

M-am trezit cu interpretări de tot felul. M-au sunat şi oameni de la Mitropolia din Iaşi, de la BOR. Am fost la Cernica şi m-a oprit lumea pe stradă să mă întrebe ce caut eu acolo. Dacă oamenii sunt nemulţumiţi de prezenţa mea, am zis că este mai bine să nu fiu acolo."

Artistul a punctat clar că motivul ţine de efectul piesei:

"Calitatea acestui clip nu intră în discuţie, nu am nimic cu Dan Teodorescu. Motivul ţine de efectul piesei, de interpretările date, nu de conţinutul ei. Am citit textul înainte, am văzut că e un text despre smerenie. Pentru mine aceste lucruri sunt importante. Eu am fot botezat într-o biserică din lemn, în Stoiceni, în nordul României. Important este ca oamenii să meargă la biserică, să intre într-un rost, într-o rânduială. Pe Hristos îl găseşti şi într-o biserică mică şi într-una mare", a spus Grigore Leşe pentru Paginademedia.ro

"Eu nu am nimic împotriva Bisericii, împotriva Catedralei Neamului", a continuat el. "S-a dat însă o altă interpretare şi am decis să mă retrag, din cauza acestor efecte. Decât să fiu într-o discuţie neplăcută, mai bine să nu fiu acolo", a mai spus Grigore Leşe pentru Paginademedia.ro.

Informaţiile legate de cererea lui Grigore Leşe de a ieşi din clipul piesei Taxi au fost publicate iniţial de ActiveNews.ro

Reprezentanţii trupei Taxi spun că "domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitaţiei de a filma". PR-ul formaţiei Taxi a publicat pe pagina de Facebook şi mail-urile prin care îl informau pe Grigore Leşe cu privire la conţinutul melodiei Despre smerenie.

Grigore Leşe, pe pagina sa oficială de Facebook (mesaj publicat astăzi):

"În spaţii mici sau mai mari, în bisericuţe de lemn sau în catedrale, important este să mergem la Sfânta Liturghie şi să ne rugăm. Să avem o duminică frumoasă, cu pace în sufle şi lumină în gând!"

Gabriela David, PR manager trupa Taxi, pe pagina de Facebook a trupei:

Notă de presă - referitoare la participarea domnului Grigore Leşe în proiectul "Despre smerenie" Prin prezenta dorim să vă comunicăm faptul că domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitaţiei de a filma. 1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei şi lista participanţilor confirmată în acel moment. (foto print screen - mai jos)

2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leşe a venit la studio. Înainte de a-şi da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa şi să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa şi a vizionat filmările, domnul Leşe a intrat în studio pentru înregistrările audio şi video. Vă mulţumim, În numele trupei Taxi!

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • carte drala carte drala
    Surpinzator ca multi comenteaza, dar putini inteleg mesajul. Cantecul in sine (muzical vorbind mi se pare una dintre cele mai slabe compozitii ale lui Dan Teodorescu) nu este un protest la adresa ortodoxiei (dimpotriva as spune, este un indemn pentru intoarcere la credinta adevarata) sau a Catedralei, el scoate in evidenta megalomania si lipsa de substanta a celor care se presupune ca pastoresc turma Domnului si care cred ca daca ridica monstrii de beton Dumnezeu ii va aprecia mai mult.
    Personal nu vad nicio diferenta in motivatia care a detarminat ridicarea catedralei lui Daniel si Magaoaia lui Ceausescu. Nu intamplator sunt una langa alta, ambele sunt rezultatul unor orgolii ce nu au legatura cu credinta.
    Nemaivorbind de faptul ca, datorita contextului istoric, catedralele uriase atat de des intalnite in Europa Occidentala nu sunt caracteristice ortodoxiei. Am banuiala ca de fapt din acest motiv a si vrut patriarhia sa faca o "casa a poporului" bisericeasca.
  • Camelian Propinatiu Camelian Propinatiu
    Guerilla marketing profesionist scandal anticipat in Postul Mare, sa nu-i tihneasca Pastele adrisantului. Dupa 1989 autoelitele au preferat sa se bata, în postromânism, cu Eminescu, Petre Ţuţea, Ştefan cel Mare şi Catedrala Mântuirii Neamului. Chiar daca i s-ar face statuie lui Pleşiţă, reactiile n-ar strânge ca trupa Taxi 33 de curajosi. Videoclipului tb atasata un fel de lista ca la petitii, deoarece lista vedetelor care ar fi voit sa filmeze testimoniale ar putea fi previzibil mai lunga datorita legii complexitatii spirituale !
  • geo geo
    Atracțiile turistice ale marilor orase ale lumii sunt catedralele si bisericile.
    Ce s-ar fi intimplat, in vremuri de demult, daca ar fi aparut fel de fel de menestreli trecători prin lume care ar fi cântat despre cum lui Doamne Doamne îi place bisericile din lemn...probabil că nu am fi avut Basilica Sf. Petru, Catedrala din Sevilia, cea din Koln, cea din Liverpool, Notre Dame din Paris.
  • s0rin s0rin
    Problema este că biserica și Dumnezeu au din ce în ce mai puține lucruri în comun. Biserica sa transformat în corporația proștilor și într-o organizație teroristă de frica căreia toți politicienii pompează bani de la bugetul de stat. De ce să li se plătească salariile preoților din taxele noastre, a celor ce muncim? Și dacă tot au salariile plătite de stat de ce te taxează popa de te îndoaie pentru fiecare botez, cununie, înmormântare? Dacă biserica s-ar autofinanța nimeni nu ar avea treabă cu ea și ar câștiga respectul tuturor. Noi plătitorii de taxe avem nevoie de autostrăzi nu de locuri de pupat moaște. Care este diferența între megalomania lu' Ceaușescu și cea a patriarhului?
  • Bravo Taxi Bravo Taxi
    Descopar cu uimire si parere de rau ca sunt foarte putini care inteleg ce au vrut sa spuna cei din trupa Taxi!

    Cate milioane de microbisti sunt in Romania si Arena Nationala deja exista, cu bune cu rele, dar este.
    Nu Catedrala este problema ci acele cladiri adiacente!
  • Nina Russ Nina Russ
    Delia, ai dreptate. Unde nu e, nu e...
  • an an
    mi-a placut mult comentariul asta: "Bă, știți de ce Catedrala Mântuirii Neamului se vrea o contrucție așa mare? Știți de ce n-or făcut-o proștii ăștia de popi din lemn? Ca să reziste în timp, bă. Ca să nu o demoleze orice agarici de-ăsta corporatist și să construiască în locul ei un Sfânt Mall.
    În Biserică se promovează dragostea de neam, de patrie, de familie, că deh... doar așa se poate vorbi și de dragoste de Dumnezeu. În același timp, în Sfântul Mall se promovează dragostea de bani, de lucruri, dar despre astea nu zicem nimic. Hai să atacăm biserica...
    Hai să killărim copaci să construim biserici. Oameni buni, voi gândiți? Reveniți-vă în simțăminte. Vă strângeți o armată de oameni populari și vedete și faceți un mega featuring... Bă, lumea vă crede. Voi realizați contribuția voastră la pierderea identității naționale și îndobitocirea populației? Ia legați-vă, mă, de Sfântul Mall, de Sfintele Hypermarketuri... Astea să nu fie din lemn? Și dacă ar construi popii biserici din lemn nu-i așa că le-ați scoate ochii că defrișează pădurile? "
  • geo geo
    Mesajul piesei este evident.
    Si clar. Contra demersului BOR.
    Ar fi interesant de aflat ce parere au si alti artisti care au "complotat" la acest proiect.
  • Delia Delia
    Hmmm...Sincer, habar n-am avut de acest domn, Grigore Leșe, până acum, dar părea că se vedea coloana vertebrală...Doar mi s-a părut...Asta e, unde nu e, nu e...
  • Iuli Iuli
    "O ALTA INTELEGERE PIESEI"? POATE "O ALTA INTELEGERE A PIESEI!"

    Melodia este penibila.
  • sergiu spac sergiu spac
    este o piesa *** care a compus-o. Respaect pentru Grigore Leșe ca vrea sa iasa din aceas videoclip.

Trimite un comentariu

sus