Skip to main content

D'ALE TVR-ului. O realizatoare TVR Cluj a anunţat în direct că a fost dată afară

 
D'ALE TVR-ului. O realizatoare TVR Cluj a anunţat în direct că a fost dată afară

D'ALE TVR-ului. Realizatoarea TVR Cluj Irina Gaşpar a anunţat ieri în direct că a fost dată afară de la studioul teritorial al postului public. Chiar în debutul emisiunii de la postul regional. Prezentatoarea emisiunii Regional Cafe a spus că toţi colaboratorii TVR Cluj sunt în această situaţie pentru că "nu mai sunt bani".

Publicitate

”Aseară, Clujul vuia de faptul că toţi colaboratorii de la TVR Cluj sunt daţi afară. Ăsta e într-adevăr adevărul. Cum ar veni, eu astăzi sunt aici pe ochi frumoşi. (...) Întrebarea fantastică era, domne, mai facem astăzi emisiune sau nu mai facem?", a spus Irina Gaşpar în matinalul de la TVR Cluj.

Realizatoarea TV a mai spus că ea a aflat miercuri seara de această decizie a managementului postului public de a renunţa la colaboratorii studioului TVR din Cluj.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, declaraţia Irinei Gaşpar făcută chiar în debutul emisiunii Regional Cafe:

”Aseară, Clujul vuia de faptul că toţi colaboratorii de la TVR Cluj sunt daţi afară. Ăsta e într-adevăr adevărul. Cum ar veni, eu astăzi sunt aici pe ochi frumoşi. Sau în sistem voluntariat. Asta, ce să zic, nu ar fi prima oară că la câte acţiuni de voluntariat am făcut la viaţa mea, încă una în plus contează mai puţin. Probabil că aceste fapte bune vor fi trecute la catastif. Întrebarea fantastică era, domne, mai facem astăzi emisiune sau nu mai facem? Sau eu fac emisiune sau nu mai fac? Situaţia din TVR nu este una nouă, toată lumea o ştie. Cum s-a pus problema? Ni s-a spus, domnilor colaboratori, nu mai sunt bani, dar dacă vreţi să veniţi la serviciu e ok. Sigur, eu am aflat aseară. Îmi făceam antrenamentele mele şi când vin de la antrenament văd 1240 de apeluri pierdute, cam pe acolo. Mă întrebau ce s-a întâmplat. Nimic nu s-a întâmplat, pai nimic nu ţi s-a întâmplat dar nu o să mai primeşti bani. Am aflat aseară că nu mai am loc de muncă, de la prieteni”, a declarat Irina Gaşpar, în direct, la TVR.

TVR Cluj şi-a anunţat miercuri, 6 aprilie, toţi colaboratorii că sunt concediaţi, potrivit stiridecluj.ro. Astfel, începând de miercuri cei 10 colaboratori, 7 reporteri / producători, şi 3 cameramani, de la Ştiri au fost concediaţi. Oamenii au fost anunţaţi că nu le mai sunt prelungite contractele începând din 1 aprilie şi că pentru ultimele 6 zile nu vor fi plătiţi. Colaboratorii au fost informaţi că nu sunt daţi afară, dar că nu mai sunt plătiţi. Decizia unanimă a fost să renunţe la colaborarea cu TVR.

Televiziunea Română se află într-o situaţie critică, atât din punct de vedere economic, cât şi din cauza faptului ca postul public nu are un preşedinte director - general.

Comisiile de cultură reunite o vor audia luni pe Monica Ghiurco, nominalizată de Consiliul de Administraţie pentru funcţia de preşedinte director-general al TVR. În aceeaşi seară urmează ca plenul reunit al Parlamentului să voteze această propunere, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Monica Ghiurco, membru al Consiliul de Administraţie din partea angajaţilor, a fost propusă miercuri de CA pentru funcţia de preşedinte al instituţiei. La alegerile din CA au participat Irina Radu şi Monica Ghiurco. Ghiurco a primit şapte voturi, în timp ce Irina Radu, şase.

VIDEO. Realizatoarea TV, în direct despre concedieri

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pop pop
    care era audienta acestei emisiuni? 0,1% ? si cati oameni erau platiti pentru ea? se justifica toate costurile pentru rezultat?
  • Septi Septi
    Directorul TVR Cluj este un om adevarat. Profesionist desavarsit, iubit de angajati, corect si muncitor. Daca a facut asta, e spre binele institutiei. Pacat ca nu a ajuns director general.
  • geo geo
    Ce le-a tras-o...în direct !
    Bravo, Irina.
    Am citit undeva că probleme mari cu banii - a se citi salarii neplătite de vreo 2 luni - sunt și la Look TV.
  • Horea Horea
    "Cum ar veni, eu astăzi sunt aici pe ochi frumoşi."

    A cui ochi frumosi?
    Ai tai sunt cam ... neclari.
  • MariusONC MariusONC
    Vrem şi noi audiențele de aseară, mulțumim frumos

Trimite un comentariu

sus