Skip to main content

(P) Vacanţa la Therme: 15 paşi antistres pentru cele mai stresante meserii

 
(P) Vacanţa la Therme: 15 paşi antistres pentru cele mai stresante meserii

(P) Profesioniştii din domeniul comunicării, marketingului şi publicităţii practică o meserie cu un risc înalt de oboseală cronică: ei se regăsesc în topul celor mai stresante zece meserii din lume, potrivit sondajelor realizate în ultimii doi ani de portalul de resurse umane Careercast.com.

Publicitate

Însă cei care lucrează în Bucureşti sunt mai norocoşi decât colegii lor din alte capitale, pentru că au o soluţie la doar 10 minute distanţă de oraş: vacanţa la Therme.

Pentru cei care practică aceste meserii, Therme Bucureşti a conceput un program anti-stress în 15 paşi, care pot fi urmaţi în orice moment al zilei şi în orice zi a anului.

Pasul 1

Urcaţi în maşină şi luaţi-o pe DN 1 spre Baloteşti. Nu uitaţi costumul de baie. De papuci nu veţi avea neapărat nevoie, totul este foarte bine igienizat. După trecerea de aeroportul Henri Coandă, veţi vedea pe stânga un panou mare indicator, care semnalizează o bretea la dreapta ce duce drept la complexul Therme.

E foarte aproape şi garantăm că aici e singurul loc din Bucureşti unde veţi găsi mereu un loc liber de parcare.

Pasul 2

La intrarea în complex, optaţi pentru acces în toate cele trei zone – The Palm, Elysium şi Galaxy. Primele două sunt pentru wellness şi relaxare, iar în ultimul veţi găsi o doză maximă de distracţie. Luaţi-vă smartphone-ul, tableta sau laptopul.

Din respect pentru vizitatori, fotografierea altor persoane este interzisă, dar în rest le veţi putea utiliza fără nicio grijă.

Pasul 3

Începeţi ziua în zona The Palm, relaxându-vă pe un şezlong alături de prieteni, sub unul dintre cei 500 de palmieri aduşi de pe tot globul şi aclimatizaţi sub imensul pavilion de sticlă. Verificaţi-vă mailurile urgente sau citiţi ultimele breaking news.

Respiraţi aerul incredibil de curat – este purificat natural de zecile de mii de plante din interior. Bucuraţi-vă de atmosfera de insulă tropicală, cu temperatura de vară menţinută constantă.

Pasul 4

Faceţi o baie de relaxare în piscina principală. Dacă aţi ajuns la orele dimineţii, veţi avea suficient loc cât să înotaţi pe lungimi de zeci de metri. Mai târziu va fi ceva mai aglomerat, dar loc de bălăceală sigur este!

Pasul 5

Faceţi o pauză în pool-barul de lângă piscina cea mare şi delectaţi-vă cu un cocktail.

Dacă aţi venit să vă refaceţi după o săptămână grea, evitaţi alcoolul, puteţi alege un cocktail din sucuri de fructe, tocmai bun pentru a vă creşte nivelul de energie.

Pasul 6

Faceţi o baie caldă într-una dintre cele trei piscine cu săruri minerale (sare de la Marea Moartă, litiu, respectiv calciu şi magneziu), mai ales dacă suferiţi de febră musculară sau dureri de spate.

Căldura apei relaxează muşchii obosiţi, iar mineralele din apă intră în piele şi ajung exact acolo unde e nevoie de ele.

Pasul 7

Faceţi un duş şi retrageţi-vă pe un şezlong din dreapta piscinei centrale, lângă Copacul vieţii, arborele sacru al lui Buddha.

Lăsaţi-vă gândurile să zboare: una dintre cauzele oboselii este concentrarea intensă. Budiştii ştiu asta de sute de ani: contemplarea unui arbore înverzit eliberează mintea şi aduce odihna spiritului.

Ţineţi laptopul sau tableta aproape – acestea sunt momente creative, în care ideile bune vin pe neaşteptate.

Veţi fi surprinşi, funcţionează cu adevărat.

Pasul 8

Luaţi o gustare la restaurant. Aveţi de unde alege, meniul este foarte variat. Nu uitaţi să vă hidrataţi – la urma urmei sunteţi practic într-un paradis tropical, chiar dacă afară sunt 10 grade.

Pasul 9

Explorati zona Galaxy. Urcaţi la ultimul nivel, la cele mai înalte şi spectaculoase tobogane de apă. Faceţi-vă de cap, aveţi la dispoziţie 1,5 km de tobogane, marcate clar după nivelul de dificultate sau după nivelul de adrenalină.

Pasul 10

După adrenalină, răsfăţul este cea mai bună alegere. Treceţi prin The Palm şi urcaţi la nivelul superior, în zona Elysium. Admiraţi de sus panorama piscinei şi spectacolul palmierilor. Întoarceţi-vă şi priviţi în sus – veţi vedea tubul celui mai mare tobogan de apă ieşind în afara acoperişului.

Asta ca să vă faceţi o idee despre cât e de mare.

Pasul 11

În stânga intrării în Elysium este o zonă discretă, cu spatii unde podeaua e îmbrăcată în pluş. Intindeti-va pe un şezlong. Dacă aveţi de transmis vreun e-mail important, sau în general aveţi de făcut ceva pentru care trebuie să vă concentraţi, aici este locul cel mai bun din tot complexul – nu se aude practic niciun zgomot.

Dacă aveţi chef, puteţi chiar şi să dormiţi un pic!

Pasul 12

Intraţi în sauna Hollywood, care e un cinematograf în toată regula, cu un ecran mare, pe care rulează scurt-metraje despre natură.

E singura saună de acest tip din România, aşa că este o experienţă de neratat (şi de povestit la job).

Pasul 13

Mergeţi la sala duşurilor în formă de petale de cale; alternând sauna cu duşurile veţi face „hidroterapie de contrast” – o metodă de a stimula metabolismul corpului asemănătoare ca efect cu un antrenament sportiv.

Pasul 14

Deconectaţi-vă cu un prânz de excepţie la restaurantul a la carte cu meniu fusion. Este o zonă răcoroasă, perfect liniştită, cu aer condiţionat. Dacă aveţi de dat telefoane importante, este locul ideal; acolo puteţi lucra la taskurile dificile.

Nu ezitaţi să alegeţi un fel de mâncare extravagant, meniul este creat de un chef de mare clasă. Evitaţi să mâncaţi mult, veţi vedea imediat de ce.

Pasul 15

Întoarceţi-vă în zona The Palm, la relaxare. Faceţi, pur şi simplu, ce simţiţi că v-ar plăcea: faceţi o plimbare prin jur, admiraţi diferitele specii de arbori exotici. Exploraţi piscina exterioară.

Uitaţi de griji, e timpul dumneavoastră liber!

GALERIE FOTO.

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus