Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Aurora Cornu, soţia lui Marin Preda: "Eram periculoasă. Mă mir că Marin Preda m-a luat de nevastă"

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Aurora Cornu, soţia lui Marin Preda: "Eram periculoasă. Mă mir că Marin Preda m-a luat de nevastă"

Implicarea lui Marian Munteanu în mişcarea legionară şi povestea de viaţă a primei soţii a scriitorului Marin Preda se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Aurora Cornu, prima soţie a lui Marin Preda: 'Eram periculoasă. Mă mir că Marin Preda m-a luat de nevastă'", titrează ziarul Adevărul, pe prima pagină.

"Aveam o privire de uraniu", se autodefineşte frumoasa scriitoare care se miră cum de Marin a avut curajul s-o ia de nevastă pentru patru ani, în 1954. (...) Ascultându-o pe Aurora Cornu, realizezi că amintirile ei au trecut demult în cărţi, şi căt tot ce scrie în cărţi i-a devenit amintire. Anemonele nu mai sunt azi chiar atât de scumpe la Paris, dar amintirile de patrimoniu ale Aurorei Cornu, rostite cu o surprinzătoare detaşare de propriul destin, sunt şi fără preţ, şi fără dată de expirare. Precum buchetul de lalele de la cel mai recent admirator al Aurorei Cornu, la Paris", mai scrie cotidianul Adevărul.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Dureroasa pasiune de profesor". Este foarte greu să vorbeşti despre nişte oameni care înnoată împotriva curentului. Mă gândesc că ar fi mai simplu să le dau definiţia pe care mi-a inspirat-o toată fiinţa lor. Sunt profesori - mai scrie RL.

Evenimentul zilei: "Apelul din decembrie 1992 al lui Marian Munteanu către legionari". În revista "Mişcarea" din ianuarie 1993, actualul candidat al PNL la Primăria Capitalei publică o scrisoare "Către toţi naţionaliştii creştini, foşti membri şi simpatizanţi ai Mişcării Legionare".

Jurnalul Naţional: "Ipocrizia tehnocrată: nu sunt bani pentru salarii mai mari, dar se fac seminarii de lux". Direcţia Naţională de Probaţiune, instituţie din subordinea ministerului Justiţiei, cheltuie, numai luna aceasta, 270.000 de lei pentru organizarea unor seminarii.

Click!: "Borcea îşi lasă soţia fără bani?". Un divorţ rapid la notar, asta îşi doreşte acum Cristi Borcea pentru a-şi putea vedea liniştit de relaţia pe care o are cu Valentina Pelinel.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus