Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Constantin Dăscălescu, premierul pe care Revoluţia l-a prins la WC

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Constantin Dăscălescu, premierul pe care Revoluţia l-a prins la WC

Destinul pictoriţei Medi Dinu, "găselniţa" Guvernului pentru cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi şi povestea premierului din timpul comunismului Constantin Dăscălescu se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Constantin Dăscălescu, premierul pe care Revoluţia l-a prins pe wc", titrează Weekend Adevărul.

"Constantin Dăscălescu şi-a început cariera politică în 1945, direct din fabrica în care lucra ca strungar în fier. Ultimul său act de inspiraţie politită a fost pe 22 decembrie 1989: s-a ascuns în WC de Ceauşeşti. Aceasta este jumătatea sa de secol comunist", a scris cotidianul deţinut de Cristi Burci.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "11 milioane de euro pentru Cuminţenia Pământului. Găselniţa Guvernului pentru cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi". Guvernul Cioloş a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care stabileşte cadrul legal privind declanşarea procesului de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi Cuminţenia Pământului.

România liberă: "Remarcabilul destin al pictoriţei Medi Dinu". "La prima vedere, cel mai bulversant aspect al acestei femei este vârsta: 108 ani. Mă uit la tablourile pe care le-a realizat. Şi îmi dau seama că sunt acolo oameni şi locuri care nu mai există azi, dar pe care Medi le-a văzut cu ochii pictorului", scrie RL.

Jurnalul Naţional: "Guvernul, marele rentier. Ce dividende îi aduc firmele din energie". Statul va încasa de la şapte companii din domeniul energetic listate la Bursa de Valori Bucureşti (Conpet, Electrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica şi Oil Terminal) dividende brute de 1,3 miliarde de lei.

Gazeta Sporturilor: "Gemenii arbitrajului se ceartă pe penalty". Golul prin care Steaua a câştigat la Tg Jiu continuă să fie aprig disputat. CCA susţine că a fost penalty, opinia Gazetei e aceeaşi de ieri: n-a fost.

Libertatea: "Probleme în paradisul extraconjugal? Răzvan a vrut acasă". Matinalul pozează în continuare în rolul de bărbat amorezat alături de iubirea lui adulterină Lidia Buble, dar ceva parcă nu se leagă. De ziua Îndrăgostiţilor, dar şi de 8 martie, miezul nopţii l-a prins pe Răzvan Simion petrecând alături de nevasta sa.

Click!: "Fosta soţie Alexandra Dinu îl execută silit pentru pensia alimentară a fiului lor, Mario. Mutule, ai sărăcit de tot?". Fosta soţie a Briliantului a apelat la judecători şi a obţinut aprobare pentru a-l executa silit pe fotbalist, care se pare că nu-i mai plăteşte pensia alimentară diului său, Mario.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus