Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Iohannis, tras în jos de 'scandalul Antena 3'"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Iohannis, tras în jos de 'scandalul Antena 3'"

Efectele scandalului Panama Papers în România, cazul imobilului din Sibiu pierdut de familia preşedintelui Klaus Iohannis şi scăderea capitalului de încredere în şeful statului se numără printre subiectele zile de astăzi.

Publicitate

"Iohannis, tras în jos de 'scandalul Antena 3'", titrează ziarul Adevăru, în deschiderea ediţiei de astăzi.

"Şeful statului a pierdut aproape nouă procente la capitolul încredere din luna noiembrie până acum, arată un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul. Asta după ce a luat partea trustului Intact, condus de Dan Voiculescu, în disputa cu ANAF. Preşedintele Klaus Iohannis înregistrează o scădere semnificativă a capitalului de încredere: 51,2% din respondenţi afirmau în martie că au încredere în şeful statului, faţă de 59,8% în noiembrie 2015. Explicaţia cea mai probabilă a căderii e poziţia preşedintelui în scandalul Antenelor, de la mijlocul lunii februarie", scrie cotidianul de'inut de Cristian Burci, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Romanian Papers. Suspiciunile din jurul unui membru al Guvernului. Ministrul Energiei, 10.000 de euro/lună de la un offshore". La o lună de la numirea ca ministru al Energie, Victor Vlad Griforescu a semnat declaraţia de avere de început de mandat. Conform acesteia, încasa anual 568.050 lei din cedarea folosinţei bunurilor. Din această sumă, 554.500 provinde de la o compania Impact Sales Co., din jurisdicţia offshore britanică Turks&Caicos.

Jurnalul Naţional: "Scandalul Pana Papers: Biriş de la Finanţe, angajat de un offshore - fantomă". Analizând documente din imensa scurgere de informaţii de acum o săptămână, un grup de jurnalişti a dezvăluit că un offshore din Insulele Virgine Britanice a fost reprezentat într-un proces românesc de insolvenţă de Societatea Civilă de Avocatură Biriş-Goran, pe vremea când era controlată de actualul secretar de stat din Finanţe, Gabriel Biriş.

Evenimentul zilei: "Preşedintele României scapă printre degete un sediu de bancă. După ce familia Iohannis a încasat chirii de 320.000 de euro, pierderea imobilului nenoroceşte două familii". 17 ani. Atât au petrecut prin tribunale două familii din Sibiu pentru a anula dreptul de proprietate al familiei preşedintelui României, Klaus Iohannis, asupra unui imobil dobândit pe jumătate în baza unui certificat de moştenitor dovedit fals. O săptămână mai durează până când numele familiei Iohannis va fi radiat din cartea funciară a imobilului în discuţie.

Gazeta Sporturilor: "X de România". Derby-ul de aseară Dinamo-Steaua s-a terminat din nou la egalitate, pentru a treia oară în 2016. Titlul se va decide sâmbătă, la Giurgiu, când se joacă finala campionatului, Astra-Steaua.

Click!: "Alexandra e şefă, dar vine zilnic să ajută şi să stea de vorbă cu clienţii". Fata lui Copos vinde prăjiturele la două cofetării". Alexandra, fiica lui George Copos, se ocupă de cofetăriile din Bucureşti pe care le conduce.

Libertatea: "Adelina nu mai vrea să fie puşculiţă". De când nu mai are cântări, Speak stă pe banii iubitei sale, o situaţie care nu-i convine Adelinei Pestriţu, pentru că-i aminteşte de vremurile când în întreţinea pe fostul ei soţ, Liviu Vârciu.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus