Skip to main content

Pro TV, tras la răspundere în instanţă pentru un articol de pe cancan.ro. Ce despăgubiri are de plătit

 
Pro TV, tras la răspundere în instanţă pentru un articol de pe cancan.ro. Ce despăgubiri are de plătit
O ştire apărută pe site-ul cancan.ro i-a adus un proces companiei Pro TV. Motivul ţine de faptul că Pro TV, deşi nu este deţinătorul site-ului, s-a ocupat de vânzarea de publicitate şi reprezentarea cancan.ro în SATI.
Publicitate
Pro TV ar trebui să-i plătească Elenei Avădani, o tânără care a devenit subiect de ştire pe Cancan.ro, despăgubiri în valoare de 1.000 de lei, plus plata cheltuielilor de judecată, a decis săptămâna trecută Judecătoria Sectorului 2. Decizia nu este însă definitivă şi va putea fi atacată cu apel.

De unde a pornit totul:
La începutul anului 2015, cancan.ro a publicat o ştire cu titlul „Două surori, acuzaţii grave în dosarul de prostituţie din showbiz! De ce „servicii” aveau parte clienţii în privat”, în care persoaneje principale erau Marinela Avădani, fostă asistentă TV, şi sora ei, Elena. Cea din urmă a şi decis să dea Pro TV în judecată pentru prejudicii de imagine.
Pe de o parte, ea a deschis procesul de fond, iar pe de altă parte a cerut, printr-o ordonanţă preşedinţială, scoaterea articolului cu pricina de pe pagina cancan.ro, dar şi ştergerea comentariilor.
Pe 2 martie 2015, instanţa a decis. Articolul incriminat trebuie scos de pe site-ul Cancan până la judecarea dosarului pe fond, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
Pe 15 aprilie 2016, instanţa a decis şi pe fond: Pro Tv trebuie să retragă de pe site-ul cancan.ro orice imagine a reclamantei şi trimitere sau referire la ea din titlul sau conţinutul articolului „Două surori, acuzaţii grave în dosarul de prostituţie din showbiz! De ce „servicii” aveau parte clienţii în privat”. În plus, Pro TV trebuie să-i plătească 1.000 de lei. Pe de altă parte, instanţa a respins solicitarea Elenei Avădani privind publicarea hotărârii de condamnare.
Tot Pro TV trebuie să acopere cheltuielile de judecată de 4.130 de lei.
Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată în 30 de zile de la comunicate, mai spune decizia Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

Decizia instanţei pe scurt, în continuare:

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de către pârâta SC PRO TV SRL, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea formulată de reclamanta AVADANI ELENA FELICIA în contradictoriu pârâta SC PRO TV SRL şi MACOVEI ANDRA DENISA.

Obligă pârâta SC PRO TV SRL la încetarea acţiunii prejudiciabile în sensul de a retrage în mod definitiv, de pe site-ul www.cancan.ro orice imagine a reclamantei şi trimitere sau referire la reclamantă din titlul şi conţinutul articolului: „ Două surori, acuzaţii grave în dosarul de prostituţie din showbiz! De ce „ servicii” aveau parte clienţii în privat” precum şi din comentariile accesorii articolului.

Obligă pârâta SC PRO TV SRL la plata sumei de 1.000 lei către reclamantă, cu titlu de daune morale. Respinge, ca neîntemeiat, capătul de cerere privind publicarea hotărârii de condamnare. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta MACOVEI ANDRA DENISA. Obligă pârâta SC PRO TV SRL la plata către reclamantă a sumei de 4.130 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxa de timbru şi onorariu avocat redus. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea se depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.04.2016. Document: Hotarâre 5006/2016 15.04.2016

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus