Skip to main content

Pro TV vrea Eurovision. Dar Euro 2016?

 
Pro TV vrea Eurovision. Dar Euro 2016?

Şeful Pro TV a fost astăzi categoric: “Am făcut o ofertă la EBU şi vom trimite o scrisoare deschisă pentru a începe un dialog”, a declarat astăzi Aleksandras Cesnavicius.

Publicitate

Motivaţia gestului Pro TV? “Excluderea României din competiţia Eurovision afectează, în primul rând, cetăţenii din România şi pe Ovidiu Anton”.

Dacă interesul pentru concursul muzical a fost declarat ferm, ce se întâmplă cu o altă importantă rămasă “în aer”, Campionatul European de Fotbal Euro 2016?

Oficialul Pro TV nu infirmă, nici nu confirmă vreun interes pentru Euro, unde România este calificată şi joacă chiar meciul de deschidere, cu Franţa. Aleksandras Cesnavicius a evitat un răspuns la întrebarea pentru Paginademedia.ro: Există vreun interes pentru Euro 2016? Este deschisă discuţia pentru Euro 2016 cu deţinătorii drepturilor TV?

No comment!” a fost singurul răspuns oficial al lui Aleksandras Cesnavicius.

Până acum, singurul post care are confirmată difuzarea meciurilor de fotbal de la Euro este DolceSport, care a achiziţionat drepturile pentru zona de payTV, pentru toate meciurile cometiţiei care va debuta în luna iunie.

Opţiunea free-to-air, pentru canalele generaliste, este încă incertă. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, TVR a ajuns iniţial la o înţelegere cu licenţiatorul, pentru 3 milioane de euro, dar, în lipsa unei garanţii din partea instituţiei publice, nu s-a ajuns la un rezultat concret. În plus, EBU a anunţat că va exclude TVR din organizaţie, iar meciurile din Campionatul European se transmit prin satelit prin intermediul EBU.

Înainte de înţelegerea cu TVR, în cursa pentru Euro a mai fost un post românesc: Pro TV. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, oferta postului comercial a fost sub cea a TVR: în jur de două milioane de euro.

Reamintim că astăzi, şeful Pro TV a anunţat intenţia postului comercial de a difuza Eurovision şi de a susţine costurile pentru prezenţa lui Ovidiu Anton pe scena competiţiei muzicale. Primul răspuns al European Broadcasting Union - EBU – organizatorul evenimentului – a fost un refuz, deoarece Pro TV nu este membru în organizaţia care reuneşte posturi publice de televiziune.

După primul refuz, Pro TV continuă demersurile: „Vom trimite o scrisoare deschisă către EBU, în care îi invităm la dialog şi la găsirea unei soluţii”, a punctat Aleksandras Cesnavicius, directorul Pro TV.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rmc info rmc info
    Sumele platite de TVR pentru Premiul Euroviziunii si pentru Euro 2016 nu sunt aceleasi si pentru Pro TV.

    De ce? Pentru simplul motiv ca UER / EBU functioneaza ca un sindicat sau ca o firma de asigurari daca vreti. TVR era membra din 1993 (si este inca deocamdata) deci avea preturi preferentiale fiindca era obligata sa cotizeze anual.

    Nu poti veni in ultimul minut sa te inscrii in sindicat si sa ceri aceleasi tarife ca pentru ceilalti membri cu vechime.

    De fapt asta e problema. Bineinteles ca PRO TV poa' sa intre in UER/EBU dar trebuie sa achite anual o cotizatie care e destul de piperata si difera in functie de prestatii.
  • mile mile
    bogdanel , eu vorbesc de calitatea produsului , nu ma intereseaza audienta , pro tv doar va prelua niste imagini , tvr e platit de noi, nu are nevoie de profit , doar sa nu se fure , ma enerveaza insa cei ipocriti care acum lauda un concurs politic , pana nu de mult hulindul
  • Bogdanel Bogdanel
    @mile
    Trebuie sa intelegi un lucru! Succesul unor astfel de operatiuni vine din modalitatea in care negociezi si in care iti promovezi un produs. De aceea A1 nu are niciodata success, nu face altceva decat sa copieze! Desi se investesc bani in formate si vedete succesul final este unul mediocre! Un EURO 2016 la ProTV va avea o alta greutate decat la TVR practice se va vorbi pe strada despre ce a fost aseara sau ce va urma in ziua imediat urmatoare. Totul vine din cum stii sa promovezi produsul, cum sa-l faci auzit. In TVR totul merge ca la stat. De ce nu avem turism performat in Romania? Raspunsul nu ar fi pentru ca avem o tara urata, total gresit! Ci pentru ca nu stim sa promovam o tara frumoasa. Crezi ca in Azerbaijan e raiul pe pamant? Citeste cati turisti au avut anul trecut! Succesul a venit din faptul ca o conducere totalitara a inteles ca are nevoie de bani si ca trebuie sa-i scoata chiar din nimic, deci ce mai simpla solutie a fost sa-i scoata din turism drept urmare au angajat o mare companie internationala care a facut treaba pentru ei. Aceeasi reteta ar trebui sa se aplice si la noi! Tot ceea ce este important este sa fim suficient de inteligenti cat sa ne dam seama ca nu ne putem pricepe chiar la tot! Aceeasi reteta a aplicat-o inclusiv marele miliardar Ion Tiriac care intr-un interviu a declarat ca: "Eu in afara de sport si in special tenis nu ma pricep la nimic, dar am fost exact atat de destept incat sa-mi dau seama ca la unele chestii sunt chiar prost si drept urmare i-am angajat pe altii sa faca bine ceea ce eu cu siguranta as face prost." Si daca stam sa analizam Tiriac nu a devenit miliardar din tenis ci din banking, asigurari, imobiliare, vanzari de masini si retail; Romania a ocupat ce-a mai buna clasare in clasamentul pe medalii la JO in ultima jumatate de secol exact cand la comanda COR se afla, ghici cine......., Ion Tiriac. Deci cam asa se intampla si cu CE, CM, JO la TVR transimii premium in mainile unor nespecialisti. De aceea, TVR, cand apar aceste evenimete incepe sa se intrebe daca sunt eficiente investitiile, ca trasmisiile sunt scumpe si ca nu se recupereaza banii, dar niciodata nu si-au pus problema daca se si pricep sa scoata maximul din aceste oportunitati!
  • mile mile
    geo , esti disperat , acum cateva zile spuneai ca este o mizerie , nu avem sanse la eurovision , acum ca e pro tv ce s-a schimbat , atunci ce aveai impotriva eurovision , toti au devenit indragostiti de el , cata ipocrizie , daca simona gherghe vine la pro tv o sa o lauzi imediat , sunt sigur , te rog sa imi spui cu ce e mai bun eurovisionul daca nu se da la tvr
  • danu. danu.
    Taxa de participare la "Eurovision Song Contest" (ESC) plătită de către fiecare televiziune publică participantă este negociată, diferând în fiecare caz și, în consecință, este confidențială. Conform unor "dezvăluiri" de anul trecut în presa spaniolă (La Voz Libre), taxa de participare la ESC plătită de Televiziunea Română, TVR, către EBU a fost de 130.000€ (inclusiv drepturile de retransmisie). Putem presupune, așadar, că anul acesta taxa negociată și deja plătită (conform comunicatelor TVR) nu diferă cu mult. Ceea ce mă face să cred că pe cei de la ProTV nu-i interesează atât de mult ESC în sine (audiența în România este relativ mediocră), cât mai ales folosirea ESC pentru a deschide niște uși în vederea (re)negocierii cu EBU pentru alte spectacole, mult mai "grele". La urma urmei, și fotbalul e un spectacol.
  • d d
    Pro TV mai bine sa cumpere Euro 2016, optiunea FTA.. TVR s-a desfiintat pentru romani!
  • ghd ghd
    Oricum frumos gestul celor de la Pro ;) Jos palaria. Sper sa primeasca un raspuns pozitiv ;)
  • qwerty qwerty
    sursele gsp.ro spun ca TVR trebuie sa plateasca 3,5 milioane de euro pentru Campionatul European, iar oferta ProTV a fost de 300-400 de mii de euro. http://www.gsp.ro/gsp-special/media/unde-vom-vedea-euro-si-ce-s-a-intamplat-cu-doua-dintre-oferte-nu-avem-nicio-sansa-sa-mai-transmitem-turneul-475705.html
  • Iuli Iuli
    @geo, lasa-l ca ii ofticat, este ofticat ca ProTv a luat Eurovision.

    Dar te inseli, Antena1 este pe 1 luni si duminica pe comercial, in rest pe 2, iar vinerea pe 3-4
  • geo geo
    Mile, reclamele sunt ieftine la A 1. Iar incasarile din publicitate tin seama de audientele pe comercial, acolo unde A 1 este pe locul 3, de obicei, aproape in fiecare seara. Probabil ca Pro TV ia de 2-3 ori mai mult decit A 1 pentru un spot publicitar difuzat joi seara sau duminica seara.
  • mile mile
    geo , reclamele sunt ieftine in romania , ies in perdere
  • Bogdanel Bogdanel
    Nici nu credeam ca preturile unei trasmisii gen EURO 2016 sunt de doar 3 mil. de euro. Cu siguranta pretul pentru EUROVISION nu depaseste 500.000 de euro. Asta ar insemna 3.500.000 de euro. Daca am adauga o eventuala transmisie a OLIMPIADEI am adauga la suma de mai sus inca probail 5 mil. de euro. Tragand linie asta ar insuma 8.500.000 de euro. Daca am pune cheltuieli colaterale de 1.000.000 de euro insemnand: echipe de jurnalisti, cazari, promovare; am obtine astfel un total de 9.500.000 de euro cheltuieli pentru EUROVISION si principalele competitii sportive ale ultimilor 2 ani la nivel mondial.
    Poate pur intamplator, astazi, da....da....chiar astazi, intamplator cum spuneam, CME a publicat rezultatele financiare in Q1 din 2016, adica perioada 01.01.2016 - 31.03.2016, unde surpriza, operatiunile sale din Romania, adica, grupul de televiziuni PRO TV au generat $9.462.000 profit net, de aprox. trei ori mai mare decat aceeasi perioada a anului trecut si aproape la egalitate cu operatiunile din Cehia, lider incontestabil in ultimii ani dar cu o eficienta ceva mai buna decat cea a cehilor! (vezi http://www.cetv-net.com/company-news/press-releases/press-release-details/2016/Central-European-Media-Enterprises-Ltd-Reports-Results-for-the-First-Quarter-Ended-March-31-2016/default.aspx). Decideti voi daca are forta financiara pentru asemenea provocari. Specialisti au, jurnalisti au, bani au, tehnic si vizual sunt #1 in Romania, mai ramane sa aiba grija de proprii angajati iar reteta pe termen lung va fi una de succes!
  • Iuli Iuli
    Pai tinta este Euro 2016, nu un concurs de cantaciosi

    Daca tot voia audienta ProTV, difuza Las Fierbinti si face audienta, nu mai platea pentru un concurs..
  • geo geo
    3 milioane euro ar fi o nimica toată pentru Pro TV dacă ar achiziționa Euro 2016. Ar difuza meciurile și pe *** și și-ar recupera investiția, probabil.

Trimite un comentariu

sus