Skip to main content

Un jurnalist local a fost reţinut de DNA pentru şantaj. Nu e la prima abatere

 
Un jurnalist local a fost reţinut de DNA pentru şantaj. Nu e la prima abatere

Un jurnalist din Târgu Mureş a fost reţinut pentru 24 de ore de procutorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj la adresa unui candidat la primăria unei comune din judeţul Mureş, potrivit unui comunicat al Direcţie Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş.

Publicitate

Suspectul este Tănasă Julien, care i-ar fi cerut suma de 2.500 de euro candidatului la primărie pentru a nu-l denigra în presă locală.

Jurnalistul urmează să fie prezentat Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cum s-a petrecut şantajul, potrivit DNA:

"În cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din judeţul Mureş (denunţător în cauză), i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câştiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord. Astfel, la data de 24 martie 2016, într-un restaurant din Luduş, denunţătorul s-a întâlnit cu suspectul Tănasă Julien pe care l-a recunoscut ca fiind acelaşi jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicaţia sa, avantajându-l şi favorizându-l pe contracandidat să câştige acele alegeri.

Suspectul i-a dat de înţeles că, pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă. În acelaşi context, pentru a-i face acelaşi serviciu,suspectul Tănasă Julien i-a cerut denunţătorului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l totodată că va câştiga fără dubiu alegerile cu ajutorul acţiunilor sale pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu 4 ani.

În continuare, suspectul Tănasă Julien i-a mai spus denunţătorului că, în urmă cu 4 ani, procedase în aceeaşi manieră şi cu alţi candidaţi la funcţiile de primar din alte trei comune.

Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunţătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înţelegere cu contracandidatul său şi va avea grijă din nou ca acesta să câştige alegerile locale.

De asemenea, denunţătorul urma să fie denigrat din nou în publicaţia electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromiţător.

La data de 11 aprilie 2016, în condiţiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunţătorul i-a remis suspectului Tănasă Julien suma de 2.500 euro pretinsă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante." (sursa: Comunicatul de presă al DNA - Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş)

Jurnalistul Julien Tănasă nu este la prima abatere de acest gen. Acesta a fost arestat pe 2 iunie 2009 sub acuzaţia de şantajare a unui poliţist din Gheorgheni, judeţul Harghita, potrivit tvmures.ro.

Prins în flagrant într-un mall tîrgumureşean, în timp ce primea 1000 de euro de la denunţător în schimbul unui cd cu un filmuleţ compromiţător pentru poliţist, Julien Tănasă a fost prezentat instanţei chiar a doua zi cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii de la Judecătoria Tîrgu Mureş au pronunţat atunci o încheiere de eliberare a unui mandat de arestare preventivă pentru 15 zile pe numele lui Tănasă.

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • io io
    ziarist:) ha. asta era patron si propriul lui angajat.
  • Hduard Hduard
    speram sa citeasca si Stelian Negrea...poate se opreste .....

Trimite un comentariu

sus