Skip to main content

VIDEO. Dragoş Stanca, la PaginademediaLIVE: În paradigma ieftin e bun nu ajungi nicăieri. Preţul potrivit nu e neapărat preţul cel mai mic

 

VIDEO. Dragoş Stanca, despre clienţi, preţuri şi publishing online, la PaginademediaLIVE: “În paradigma ieftin e bun nu ajungi nicăieri”.

Publicitate

Dragoş Stanca:

Pretul potrivit nu e neapărat pretul cel mai mic. Eu cred ca oamenii incep sa inteleaga. Pretul cel mai mic duce la stricarea ecosistemului. Nefăcând o alegere inteleapta, poţi să ajungi să nu mai ai unde sa faci publicitate pe un target quality.

Publisherii de nişă au şanse, spune Dragoş Stanca, „cu condiţia ca piaţa să susţină aceste proiecte şi ca oamenii din agenţiile de media şi clienţii să nu gândească în termeni de afişări la kilogram.”

Dragoş Stanca a fost invitatul PaginademediaLIVE, în această dimineaţă, la o discuţie în direct despre internet, digital şi advertising online.

Interviul a fost transmis în direct din studioul Mindopoly.

Despre site-urile cu "fonfleuri":

"Într-o oarecare masura playerii globali au influentat in mod negativ piata locala. Exista site-uri care inventeaza stiri. Cum fac bani aceste site-uri? Aceste site-uri fac bani cu bannere de la Google. Cine le da trafic foarte ieftin? Facebook, care permite astfel de stiri şi dezinformari crase.

Facebook le aduce trafic ieftin, Google este putin prea permisiv, iar publisherii quality sunt prinşi ca într-un sandviş si s-a dus toată povestea. Eu sper ca e doar un proces de moment, ca Facebook va mai lucra la algoritmi si ca la urma urmei e o selectie naturala."

Cum se poate regla piaţa, în avantajul tuturor?

"Trebuie ca industria să stea puţin la masă şi să stabilească un set de standarde şi bune practici, măcar la nivel de principii. Dăm sau nu datele noastre demografice către clienţi direcţi care vor să-şi customizeze campaniile? Google şi Facebook nu dau datele nimanui. Sunt ecosisteme închise, folosesc datele proprii în interes propriu. Poate ar fi o ideee buna ca publisherii locali sa se gandeasca sa nu le dea sau să le dea într-un sistem unitar. Noi am propus Project Agora. Mulţi publisheri au intrat şi încercăm să facem treabă.

Există o anumită zonă în care se poate sta la masă pentru a se decide ce e mai bine pentru toată lumea.

Mai există publisheri nişati, ca Paginademedia, care încearcă să facă treabă şi care au şansa lor, cu condiţia ca piaţa să susţină aceste proiecte şi cu condiţia ca oamenii din agenţiile de media şi clienţii să nu gândească în termeni de afişări la kilogram. Este publicul meu acolo? Merită să plătesc ceva mai mult? Right price nu înseamnă neaparat preţul cel mai mic."

Raportul TV-Online:

Unul dintre lucrurile importante care se vede pe piaţă este că ecosistemul TV este înca foarte consolidat. Raportul dintre playerii video şi TV este foarte dezechilibrat. La 100 de playeri din digital există un grup TV. Prin urmare, fragmentarea din zona de digital este foarte mare. Inclusiv din punct de vedere al advertisingului.

VIDEO. Dragoş Stanca, la PaginademediaLIVE, înregistrarea integrală:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Salam cu Paine Florin Salam cu Paine
    Nu stiu ce quality pune domnul de mai sus in mijlocul sandvisului, dar mi-e clar ce foloseste pe post de paine: ceva permisiv si ceva ieftin. Am auzit ca Napoleon a fost facut sandvis de englezi si austrieci la Waterloo.
  • Radu Radu
    Pe aceasi idee am scris acest material. Necazul e ca nimeni nu pare hotarat sa ia in serios aceasta problema care intr-un final are potentialul de a sufoca si ucide creatorii de continut quality.
    newsromania.info/nevoie-de-click-uri-nevoie-de-fraieri-nevoie-de-tine/

Trimite un comentariu

sus