Skip to main content

Voiculescu şi Sebastian Ghiţă, într-un raport SUA. Mai mulţi politicieni au atacat presa

 
Voiculescu şi Sebastian Ghiţă, într-un raport SUA. Mai mulţi politicieni au atacat presa

O serie de politicieni, printre care Dan Voiculescu, Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta, au atacat anul trecut presa care îi critica, afirmă Departamentul american de Stat în raportul anual privind Drepturile Omului, scrie News.ro.

Publicitate

"Mass media controlată de politicienii Dan Voiculescu (...) şi Sebastian Ghiţă ar fi atacat în mod repetat jurnaliştii care scriu despre afacerile lor despre despre activităţile guvernamentale orientate împotriva lor. Cei doi oameni politici deţin postul de televiziune şi de radio care găzduiesc majoritatea talk-show-urilor în care apar membri ai coaliţiei de guvernare", atrage atenţia Departamentul de Stat.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta a lansat mai multe insulte şi acuzaţii nedovedite în conferinţele sale de presă şi pe Facebook la adresa jurnaliştilor şi presei.

"El a acuzat jurnalişti de la publicaţii precum Ziare.com, Hotnews.ro, Gândul şi România Liberă că sunt membri ai serviciilor de informaţii, că sunt plătiţi cu bani murdari sau că se eschivează de la plata taxelor. Jurnaliştii şi reprezentanţii ONG-urilor consideră că Ponta a încercat să submineze credibilitatea reporterilor independenţi şi să îi intimideze", subliniază raportul.

Departamentul american de Stat publică anual un raport amplu consacrat situaţiei drepturilor omului în lume. Anul acesta, SUA au criticat România, printre altele, pentru o serie de posibile nereguli la alegeri, corupţie, pentru încălcarea drepturilor romilor şi deţinuţilor, pentru discriminare, dar şi pentru nerespectarea libertăţii presei. Raportul notează şi că abuzarea copiilor prin muncă există încă în ţara noastră.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tbancu tbancu
    Raportul ori este incomplet, ori este incomplet citatul din raport. Udrea si Basescu au expus clar si fara echivoc metodele de finantare ale anumitor trusturi de presa de catre servicii. Iar daca mai luam in calcul episodul Turcescu, tabloul in care o anume parte a presei este finantata prin metode "specifice" devine extrem de verosimil.

Trimite un comentariu

sus