Skip to main content

Audieri la Parlament pentru şefia TVR: Monica Ghiurco şi Irina Radu, în faţa Comisiilor

 
Audieri la Parlament pentru şefia TVR: Monica Ghiurco şi Irina Radu, în faţa Comisiilor
UPDATE. Irina Radu, aviz favorbail din partea Comisiilor de Cultură reunite din Parlament. Rezultatul: 25 voturi pentru. Reprezentanţii PNL au părăsit şedinţa în timpul şedinţei.
Publicitate
Plenul reunit va analiza mâine propunerea ca Irina Radu să conducă TVR, după ce a obţinut avizul comisiilor. Dacă plenul va vota negativ, se va discuta şi propunerea pentru candidatură a Monicăi Ghiurco.

Monica Ghiurco este audiată astăzi de comsiile de Cultură din Parlament după ce a fost propusă de membrii CA pentru funcţia de preşedinte. Totodată, a fost invitată pentru a fi audiată şi Irina Radu, numită în CA-ul TVR de către PSD, întrucât aceasta de asemenea candidat pentru această funcţie.
Comisiile de Cultură au au dat aviz negativ pentru Monica Ghiurco cu 23 de voturi împotrivă şi unul pentru. Parlamentarii PNL au părăsit sala pe timpul audierilor.

Parlamentarii PNL au părăsit sala de şedinţă, nefiind de acord cu audierea pentru a doua oară a Monicăi Ghiurco, şi nici cu invitarea Irinei Radu. Este o situaţie fără precedent ca parlamentarii să cheme la audieri un alt reprezentant al CA în afară de cel propus de Consiliul de Administraţie.

Florin Pâslaru a propu să fie audiată propunerea CA Monica Ghiurco cu prioritate, iar apoi să fie audiată şi cealaltă propunere care a trecut prin votul CA, Irina Radu.

Deputatul Gabriel Andronache (PNL) spune că această audiere nu ar trebui să mai aibă loc, întrucât "doamna Monica Ghiurco este deja PDG al TVR, având în vedere contestaţia depusă de PNL la votul trecut". Georgică Severin spune că se pot audia două persoane, dacă una dintre ele este audiată "cu prioritate".

Senatorul Cristian Dumitrescu (PSD) spune că acea contestaţie a PNL nu va trece la Curtea Constituţională.

Gigel Ştirbu: „Indiferent de decizia pe care o luăm azi, se deschide o cutie a Pandorei care să ducă la o instabilitate a acestei instituţii. În situaţia în care veţi supune la vot propunerea colegilor de la PSD, vă anunţăm că parlamentarii PNL se vor retrage de la această şedinţă".

Monica Ghiurco:

„Din cauza datoriilor, riscăm să fin excluşi din EBU”

„Nu putem abandona serviciul public de televiziune într-un moment ca acesta.”

„Principala problemă este garantarea ca orice ban care vine să nu meargă pe găuri negre. Este vorba de o nouă abordare, de a gestiona banii care intră în visterie.”

„Eu nu promovez o viziune personală privitoare a modului în care se gestionează banii instituţiei, ci sunt rodul înţelegerii a 7 dintre cei 13 membri ai CA.”

„A fost un eşec planul de redresare semnat în memorandumul din 2012. Şefii de atunci sunt încă în funcţie. Întreaga conducere a televizuiunii publice ar trebui să demisioneze în secunda 2, ei nu au demisionat, ba mai mult, faptele lor sunt de competenţa procurorilor.”

„Mă opun acestui plan de insolvenţă, soluţiilor distructive. O reajustare a fondului de salarii cu un minim 20% - inclusiv restructurare.”

Irina Radu:

Mă aflu în faţa dvs ca profesionist, cu un plan, cu un proiect, cu nişte lucruri foarte clare despre ce trebuie să fie Televiziunea Română.

Ca proiect spun că datul afară nu este o miză. În proiectul meu nu este datul afară propriu zis. E vorba de o evaluare a personalului.

Voi înainta către dvs un raport de activitate după mandatul de şase luni pe care mi l-aţi încredinţat.

Jocurile Olimpice depind foarte mult de situaţia noastră cu EBU. Vestea importantă e că olimpiada este contractată de televiziunea Română. Problema este cu Campionatul European de Fotbal. Nu-l avem. Sigur că este foarte târziu,d ar acestre lucruri se pot rezolva şi într-o săptămână. Şanse încă există.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionuț Ionuț
    Heh, atât.
  • Andreea D Andreea D
    Florin Paslaru, Georgica Severin si Madalin Voicu o rusine nationala. La puscarie cultilor!
  • Avram Iancu Avram Iancu
    Cum e posibil domnilor? Poporul il alege pe Klaus Iohannis, dar parlamentul il valideaza in functie pe Georgica Severin, care nici nu candideaza la presedentie? Aceasi lucru l-a facut azi comisia de in-cultura cu functia de pdg a TVR. Ghiurco a fost propusa de CA pt functia de pdg, dar Irina Radu e validata de comisia de pseudo-cultura. Unde-i democaratia domnilor? Ati furat-o, i-ati inchis gura sau i-ati tinut o lectie aspra de cultura conform legilor facute de dumneavoastra si incalcate tocmai de dumneavoastra? Cum va permiteti sa fiti mai presus de lege? RUSINE!!!
  • hehe hehe
    bai geo, desteptule... Pai pe ce ai vrea sa vezi dezbaterile electorale? Pe trinitas ?
  • Mihaela Mihaela
    Irene, da banii inapoi pe care i-ai furat impreuna cu complicea ta, Andreea Marin, dati inapoi milioanele furate din banii romanilor si se vor rezolva mulote!
  • Mihai Mihai
    Hai ca Patraru se poate linisti acum ;) o sa faca din nou emisiuni pe placul conducerii.Traiasca telerevolutia!
  • geo geo
    Sunt curios sa aflu cine mai este sef la TVR si cine a aprobat difuzarea in fiecare seara, pe TVR 1, intre orele 21.00 si 23.00, inclusiv in week-end, a se citi sambata si duminica, a emisiunilor de dezbateri electorale. Pentru emisiuni electorale suntem obligati sa platim abonament la TVR ?

Trimite un comentariu

sus