Skip to main content

CNA se opune proiectului ce obliga toate televiziunile să difuzeze Imnul Naţional: Nu le putem impune ce să difuzeze

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat un aviz negativ pentru proiectul de lege propus de mai mulţi deputaţi, ce vizează, printre altele, ca toate televiziunile şi radiourile licenţiate în România să difuzeze zilnic Imnul Naţional. De menţionat că punctul de vedere al CNA este strict consultativ.

Publicitate

Forul audiovizual a analizat în şedinţa de astăzi o adresă venită de la Parlament, prin care se cerea un punct de vedere cu privire la un proiect de lege privind arborarea drapelului României, intonarea imnului national şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Mai exact, modificarea art 10, litera b din lege, care ar obliga ca toate posturile româneşti (radio şi TV), nu doar cele publice - TVR şi Radioul Public -, să difuzeze zilnic, la deschiderea şi la închiderea emisiei Imnul Naţional. Acelaşi articol propunea ca în timpul intonării Imnului, pe fundal va apărea drapelul naţional şi mesajul scris cu majuscule „IMNUL NAŢIONAL AL ROMÂNIEI”.

În prezent, în actuala formă, România Actualităţi şi posturile publice difuzează zilnic Imnul Naţional. Astfel, Radio România Actualităţi difuzează Imnul la ora 4.51 dimineaţa, în timp ce TVR 1, TVR2, TVR International şi TVR 3 îl difuzează de la 6.55.

Majoritatea membrilor CNA a votat propunerea venită din partea serviciului reglementări, cu excepţia lui Viorel Vasile Buda, membru CNA. „Televiziunea română, azi, mâine, nu o să mai transmită nimic. Atunci cine o să transmită Imnul?, şi-a justificat acesta votul.

Valentin Jucan, membru CNA – Parlamentarii români încă nu pricep faptul că nu poţi să obligi televiziunile să facă şi să desfacă, să difuzeze şi să nu difuzeze ceva. Rolul principal îl are televiziunea română care se descurcă destul de bine cu acest lucru. Nu este deloc binevenit aceast pumn care se dă treptat presei româneşti.

Pentru au fost Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Este o lege penibila. Parlamentarii mai dau multe legi fara sens? oricum sunt Hoti. Macar sa faa ceva pentru tara asta...

    P.s.: Cine vrea sa asculte zi de zi imnul, o poate face pe net.
  • mile mile
    mihail, asta vrea sa spui ca si pro tv are programe miserabile , nu doar antena
  • Mihail Ștefano Mihail Ștefano
    Mile, ne poți spune cine a refăcut scrisoarea a treia în anul 2008 la Revelion cu Adrian Copilul Minune, Vali Vijelie și alții asemenea?
    Mile, ne poți spune cine a făcut TOATE programele de revelion cu maneliști, pentru că, nu-i așa, se cere?
    Și exemplele pot continua. Eu zic mai bine să ne luăm niște camere HD, să începem măcar testele de emisie 16:9 și apoi să scoatem capul în lume. Nu de alta, dar a arunca vina într-o singură televiziune nu este o tactică bună.
  • mile mile
    pro tv poate sa-l difuzeze pe cel cantat de manelisti

Trimite un comentariu

sus