Skip to main content

CNA va invita posturile de radio şi TV la o discuţie despre drepturile de autor

 
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Consiliul Naţional al Audiovizualului va invita reprezentanţii posturilor de radio şi televiziune la o discuţie privind problemele generate de plata drepturilor de autor. Întâlnirea a fost stabilită pentru 8 iunie şi a fost pornită la iniţiativa lui Valentin Jucan, membru CNA.

Publicitate

Dezbaterea vizează mai ales staţiile locale de radio şi televiziune, ele fiind cele care se confruntă cu cele mai mari probleme cand vine vorba de plata drepturilor de autor către organismele de gestiune colectivă.

Cum a motivat Valentin Jucan lansarea acesti invitaţii

"Sunt problemele şi scandalurile cu drepturile de autor. Sunt foarte mulţi radiodifuzori care trebui să îşi modifice grila, să scoată din emisiuni, să dea afară oameni, din cauză că nu mai fac faţă drepturilor de autor a sumelor care le pretind organismele de colectare.

Este clar că avem o problemă. Am avut un caz în care un radiodifuzor a fost dat în faliment, adică nici măcar nu s-a discutat cu el, nu s-a negociat. Prin urmare, noi a trebuit să îi retragem licenţa. Sunt foarte multe astfel de situaţii. Prin conţinutul radiodifuzorilor, interesul public este afectat. În momentul în care vine un post de radio şi spune: nu mai pot să fac ceea ce m-am angajat să fac, din această cauză, trebuie să vedem cum putem să corectm acea cauză."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus