Skip to main content

Of, heroina mea! Au vrut să oprească spotul nu pentru imagini erotice ci pentru că ...promovează consumul de droguri

 
Of, heroina mea! Au vrut să oprească spotul nu pentru imagini erotice ci pentru că ...promovează consumul de droguri
Ce probleme are CNA! Clipul piesei Carla's Dream - Sub pielea mea - care abundă în imagini cu tentă erotică a ajuns să fie discutat în forul audiovizual nu din acest motiv, ci dintr-o cu totul altă cauză.
Publicitate
Un membru CNA a avut o problemă cu refrenul - Of, eroina mea - care, a spus oficialul, se înţelege greşit (heroina), drept pentru care "promovează consumul de droguri". Ulterior, membri CNA au reanalizat clipul, de data aceasta în legătură cu imaginile din spot nerecomandate minorilor.

Clipul Sub pielea mea al trupei Carla's Dreams a ajuns în discuţia CNA după ce subiectul a fost pe ordinea de zi a mai multor şedinţe. Clipul a atras mai multe sesizări din partea telespectatorilor, care criticau imaginile prea „deocheate”.
După vizionarea din şedinţa de azi a CNA, un membru a venit cu o primă propunere de sancţionare, pentru că melodia încurajează consumul de droguri. „Sunt copii pe stradă care cântă Heroina mea, credeţi-mă pe cuvânt!”, a fost argumentul Monicăi Gubernat, membru CNA, cea care a şi condus şedinţa de astăzi.

Aceasta a invocat articolul 16 din codul audiovizual, potrivit căruia „Este interzisă difuzarea producţiilor audiovizuale care încurajează consumul de droguri”.

„Mie nu mi se pare că ar fi vreo trimitere, că ar putea să se interpreteze astfel această melodie”, a spus Dorina Rusu.
Monica Gubernat a revenit ulterior propunând intarea în legalitate a videoclipului, invocând un alt articol, cel privind protecţia minorilor, ceea ce ar fi însemnat trimiterea videoclipului după ora 23.00. Însă, la vot, propunerea a adunat doar trei voturi pentru, în condiţiile în care este nevoie de minimum şase ca să treacă.
Monica Gubernat a propus reportarea acestui subiect pentru o şedinţă viitoare şi a cerut monitorizarea pentru un alt videoclip al trupei, „Acele”.

Clipul, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Calin Scoarta Andrei Calin Scoarta
    O mica intrebare: daca Sub pielea mea e deochiat, atunci piesa lu The Weekend Earned it e doar o melodie educativa.
  • an an
    chiar heroina spune in cantec, ca iubirea creeaza dependenta...sa fim seriosi, cine credea ca zice "eroina"?!
  • Iuli Iuli
    Monica Gubernat sa-si dea DEMISIA. Daca mintea ei cat o nuca o duce cu gandul la HEROINA, si nu la EROINA, inseamna ca ea consuma. Apropo.. Daca tot aude copii cantand piesa pe strada, eu ii propun sa ii ia de mana sa-i duca la parinti dau la politie.

    MELODIA #EROINA NU ESTE PENTRU COPIII DE 10 - 14 ANI. Daca ei canta si asculta piesa este din vina parintilor fiindca ii lasa nesupravegheati.

    Dar... manelele su siliconatele de la TV se pot difuza la orice ora? Dani Morcanu poate canta "Am facut rele de cand eram mic" la TV inducandu-le copiilor ideea ca ei trebuie sa-l urmeze?

Trimite un comentariu

sus