Skip to main content

HBO pregăteşte o miniserie filmată în România şi regizată de câştigătorul Palme D'or, Marian Crişan

 
Marian Crişan (foto stânga)
Marian Crişan (foto stânga)

HBO a dat începând de astăzi startul filmărilor unei noi producţii originale HBO Europe, realizată în România, miniseria Valea mută. Noua producţie HBO Europe va avea patru episoade şi este o adaptare a unui format norvegian, Øyevitne/Eye Witness.

Publicitate

Începând de astăzi, timp de 48 de zile, actorii, regizorii şi echipa de producţie se vor afla pe platourile de filmare pentru a realiza noua producţie originală HBO Europe, VALEA MUTĂ. Filmările vor avea loc în mai multe localităţi din ţară, printre care: Braşov, Cheia şi Bucureşti. Premiera producţiei este programată pentru finele anului.

Valea mută este un thriller, văzut prin ochii a doi adolescenţi a căror întâlnire clandestină se transformă într-un coşmar. Seara celor doi este întreruptă în mod dramatic de o crimă la care sunt martori fără voie.

Regia producţiei HBO Europe este semnată de Marian Crişan, cel care în 2008, câştiga cu Megatron trofeul Palme D'Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj.

Debutează în lungmetraj cu producţia Morgen cu care câştigă Premiul Special al Juriului şi Premiul Ecumenic la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi Premiul de regie la Wiesbaden. În 2012, al doilea lungmetraj, Rocker, are premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Cel mai recent film al său, Orizont, a avut premiera în 2015 la Tallin Black Nights Film Festival şi s-a bucurat de aprecierea publicaţiilor şi criticii internaţionale.

Echipa HBO care a realizat şi va produce miniseria Valea Mută este formată din: Johnathan Young şi Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, şi Alina David, producător HBO România. Imaginea filmului este semnată de Tudor Mircea, cu care Crişan a colaborat şi la Megatron, Morgen şi Rocker, iar casa de producţie a miniseriei este Castel Film, reprezentată de Bogdan Moncea.

Cristian Barna semnează scenariul miniseriei VALEA MUTĂ.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus