Skip to main content

Presa, între SRI, samsari, dacopaţi şi „HaraChiri”

 
Presa, între SRI, samsari, dacopaţi şi „HaraChiri”

PRESA DE AZI. Dacopaţi, dacomani, generali SRI şi samsari îşi împart azi prima pagină a ziarelor. Plus un HaraChiri în Gazeta Sporturilor.

Adevărul merge pe dacomani şi dacopaţi, Evenimentul zilei scrie despre cartierul generalilor SRI din Corbeanca, iar România liberă are un articol despre samsarii imobiliari.

Cu ce deschid ziarele tipărite ediţia de azi:

Adevărul titrează pe prima pagină o analiză referitoare la un curent la care se alătură tot mai mulţi adepţi: dacopatia sau dacomania.
Cum au ajuns dacopaţii să creadă nişte aberaţii este titlul de pe prima pagină a cotidianului.

„Un curent cu numeroşi adepţi, ‘dacopatia’ sau ‘dacomania’ idealizează până la limita imposibilului realizările dacilor, văzuţi ca inventatori ai scrierii sau mari ingineri, creatori ai unor drumuri subterane în Carpaţi. Ritualic, tracomanii se adună periodic la Sfinxul din Bucegi, pentru a se încărca energetic”, scrie Adevărul.

EVZ: „Anchetatorii au ocolit ‘Cartierul generalilor SRI’ din Corbeanca”
Cotidianul fondat de Ion Cristoiu publică, în două pagini, un articol despre anumite hibe în ancheta Parchetului General pentru stabilirea parţială a traseului urmat de Dan Condrea.

„Parchetul General susţine că a refăcut, în mare parte, traseul pe care a circulat Dan Condrea, Înainte de accidentul mortal de pe şoseaua Corbeanca-Buftea pe baza imaginilor de la CNADNR şi de la poliţie. La faţa locului, reporterii „Evenimentul zilei”, au constatat că anchetatorii nu au călcat prin zona cartierelor de lux din apropierea tragediei, acolo unde s-ar afla vilele de lux ale unor şefi din SRI şi din alte structuri de siguranţă ale statului român”, scrie Evenimentul zilei în deschiderea ediţiei de astăzi.

România Liberă: 6 hectare, puse pe tavă unor samsari
RL deschide ediţia de azi cu episodul al şaselea din serialul marca RL: Academia Română a corupţiei.
RL: „Academia Română a împuternicit un individ controversat să vândă propriei găşti o suprafaţă de teren fix pe malul lacului Sutghiol, lipită de ruinele castrului roman din Ovidiu. Preţul, absurd de mic: 2,5 euro/ mp.”

Gazeta sporturilor: HaraChiri –, titrează pe prima pagină Gazeta sporturilor.
„Apărarea, punctul forte al ‚naţionalei’ în preliminarii, a fost penibilă aseară” - Gazeta sporturilor deschide ediţia de astăzi cu o analiză amânunţită asupra meciului amical dintre România şi Ucraina, disputat aseară.

GSP: „România a început în forţă, era să termine în genunchi, butucită de bocancii adevrsarilor şi împroşcată cu noroi de compatrioţi, însă a mai salvat pe final.”

Jurnalul Naţional: „Cel mai nou truc politic: candidaţi ilegal de tineri”. Pe listele candidaţilor la alegerile locale sunt înscrie sute de persoane cu vărste mai mici de 23 de ani, limita de vârstă minimă legală pentru a putea candida.

Click!: ”Invazia ţânţarilor ne aduce epidemia de meningită?” Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din această perioadă au creat un mediu propice înmulţirii insectelor, care pot declanşa o infecţie cu meningită.

Libertatea: „Marcaj la şefia Ligii”.
„Daniela Crudu a terminat-o cu fotbaliştii. Nu şi cu fotbalul”, titrează Libertatea pe prima pagină.

Ziarul Financiar: „Un producător din Craiova cucereşte piaţa Italiei: o fereastră din zece vândute aici este Qfort”.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus