Skip to main content

SpotON. VIDEO. Un banc de reclamă. Spotul Gostat, o glumă din comunism

 

SPOTON. Ce campanii au apărut în ultima săptămână pe TV? Cris-Tim face o întoarcere melancolică în timp, la finalul anilor '70, într-un spot care prezintă noua marca de salam - Gostat.

Publicitate

Bancul din comunism, reluat în reclamă întocmai:

"Ce se dă aici?" e întrebat primul om dintr-o coadă din faţa unei alimentare?

"Nu ştiu, mi s-a făcut rău şi m-am sprijinit de zid".

"Şi de ce nu pleci?"

"Păi acum, când sunt primul?"

VIDEO. Reclama Gostat

Reclamele ultimei săptămâni:

Sergiu, unul dintre realizatorii matinalului de la Kiss FM, şi rapperul Skizzo Skillz promovează noile reţete Chio Chips "cu accent franţuzesc" inspirate de primul meci de la Euro 2016, care va avea loc în Franţa.

Telekom a lansat o reclamă motivaţională în care vorbeşte despre "o lume a schimbării în care putem crea lucruri mai bune".

Zizin continuă seria spoturi cu un nou episod din viaţa leoaicei care face cuplu cu un mascul antilopă.

Într-o nou spot pentru Bergenbier, Bogdan Stelea este aşteptat de arbitrul unui meci de fotbal să se aşeze confortabil în fotoliu şi să fie servit cu o bere.

În ultima săptămână, printre noile reclame apărute se numără spoturi la brandurile Arctic, Beko, Bergenbier, Hame, Lactovit şi Zizin.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare spoturile din ultima săptămână, într-o rubrică realizată cu sprijinul companiei de monitorizare MediaTRUST:

Chio Chips

Telekom

Bergenbier

Zizin

Hame

Arctic

Beko

Campanie împotriva traficului de persoane

Dr. Oetker

Lactovit

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragoș Dragoș
    Salam cu multă carne, înseamnă că firma vinde si salam cu putina carne. Sau deloc, adică numai soia.
  • danu. danu.
    Și apropo', brandul "Gostat" nu a fost lansat în România de Cristim, ci de către bolșevici, în anii '50.

    În vreme ce CAP-urile le confiscau pământul părinților și bunicilor noștri, Gostat-urile (Gospodăriile de Stat, adică) le confiscau animalele de prin ogradă și grajduri, pentru ca oamenii muncii mutați cu de-a sila la orașe în gloria industrializării să se bucure și ei, în sfârșit, de "Victoria Socialismului". Salamul, adică, cu același nume, redus popular doar la "Victoria" - în glumă, probabil, pentru a ironiza greutatea cu care se putea cumpăra în acele vremuri o sută de grame de salam (asta dacă reușeai să le obții și pe-acelea).

    Aștept acum cu nerăbdare re-lansarea de către Cristim și a brandului "Gospodăria de Partid" (acesteia i se spunea de către tovarășii din Partid, simplu, doar "Gospodăria"), cu minunatele produse de lux: jambon, șuncă presată, șuncă de Praga, cotlete afumate și alte bunătățuri... mmm, ce-o să-mi mai lasă gura apă. De scârbă...
  • danu. danu.
    **(pentru moderator): am rugamintea să ingnorați/ștergeți mesajul postat anterior, greșit din cauza tastării de pe telefon într-o casetă mică... Vă mulțumesc pentru înțelegere. Mai jos, mesajul corect. Bineînțeles, dacă îl veți accepta în urma moderării.**

    @ Gelu
    (dar și celor care găsesc reclama super-haioasă, adică mișto rău dă tot)

    "Măi flăcăi, la finele anilor '30 nu erau cozi. Anii '40 au fost cu economia de epurare colectivă. Până în '37 se găseau de toate. Toți când pomenesc de Stalin se referă numai la anii '40, dar în perioada din '22 până în '37, tot sub conducerea lui, Rusia a dus-o bine."

    (hai să mai încercăm una):

    "Măi flăcăi, la finele anilor '50 nu erau cozi. Anii '60 au fost cu economia de revoluție culturală. Până în '50 se găseau de toate. Toți când pomenesc de Mao se referă numai la anii '60, dar în perioada din '49 până în '66, tot sub conducerea lui, China a dus-o bine."

    (și încă una, ultima, pentru imaginea completă):

    "Măi flăcăi, la finele anilor '60 nu erau cozi. Anii '70 au fost cu economia de genocid. Până în '76 se găseau de toate. Toți când pomenesc de Pol Pôt se referă numai la anii '70, dar în perioada din '70 până în '76, tot sub conducerea lui, Cambodgia a dus-o bine."

    Acum, dragă Gelule, înțelegi care e porcăria cu această reclamă: într-o țară de drept în care regimul comunist din România anilor în care matale ai dus-o bine, a fost declarat ilegitim și criminal, ar trebui să fie trimiși în pușcărie toți "creativii" acestei reclame pentru apologia comunismului. Toți! Dar asta e viața, plină de maro' căci, se vede bine, comunismul a învins, spre deosebire de nazism. De exemplu:

    "Măi flăcăi, la finele anilor '30 nu erau cozi. Anii '40 au fost cu economia de holocaust. Până în '40 se găseau de toate. Toți când pomenesc de Hitler se referă numai la anii '40, dar în perioada din '33 până în '40, tot sub conducerea lui, Germania a dus-o bine."

    Nu prea merge cu Hitler, nu?... Dar cu Ceaușescu e tare haios, n-am ce spune!

    Să ne bucurăm, așadar, pentru tinerii creativi comuniști de publicitate și să le urăm să nu precupețească niciun efort întru propășirea societății noastre multilateral dezvoltate și înaintarea ei neabătută către comunism!

    Haideți cu toții, și tu măi Gelule, să închinăm recunoștința veșnică iubitului nostru conducător, bărbat între bărbați, decorat cu Ordinul Muncii Clasa I-a și Steaua României, secretarul General al Partidului Comunist Român, Comandantul Suprem al Forțelor armate și Președintele Republicii Socialiste România, tovarășul Nicolae Ceaușescu! Uraaaa!! Urraaaa!!! (aplauze furtunoase).

    Trăiască Salamul Victoria Socialismului (dacă nu știați de unde vine numele), forța conducătoare a poporului nostru multimilenar mâncător de soia! Uraaaa! Urraaaa!!! (aplauze furtunoase, se scandează "Stima noastră și mândria, salamul Victoría!").
  • Florin Raducu Florin Raducu
    Reclama cu Gostatul este ok insa in conținutul ei apare chiar o greșeală de exprimare/pleonasm:
    " ...deja s-au format coada in spatele meu ".
    Dacă este coada atunci DOAR în spatele lui putea se putea forma.
    Trebuia să se oprească la cuvântul" coada ".
  • lucus lucus
    Ideea reclamei este ca salamul de vara e cu soia. E pentru ***? Daca maninci te timpesti? Astea dupa mine sint amintiri ce produc un nod in git... Reclama pentu aia care au votat primarii care i-au furat... Bravo agentiei care a luat banii de la fraieri. La mai mare.
  • Russu Russu
    Daca citim ce contine salamul Cristim-Gostat, o sa vedem cea mai mincinoasa reclama posibila. Multe din adaosurile de acolo ( E-uri) ar fi fost puscarie curata daca erau folosite. Chiar si ca denumire
  • Gelu Gelu
    Mai flacai, la finele anilor 70 nu erau cozi. Cozile si strânsul de curea a aparut dupa 80. Anii 80 au fos cu econumia de piata. Pana in 80 se gaseau de toate. Toti când pomenesc de Ceausescu se refera numai la anii 80, dar in perioada din 65 pana in 80 tot sub conducerea lui, Romania a dus-o bine.
  • Iuli Iuli
    In loc da ne aratati reclamele, pe care le vedem la fiecare 20 de minute la TV, mai bine dati audientele finalei Te cunosc de undeva, pe toate cele 3 targeturi. Sau macar Audientele lunare.









    Multumim

Trimite un comentariu

sus