Skip to main content

Ziarele de satiră, despre scutul antirachetă de la Deveselu. Caţavencii: "Scutul scuză mijloacele"

 
Ziarele de satiră, despre scutul antirachetă de la Deveselu. Caţavencii: "Scutul scuză mijloacele"

Subiectul inaugurării scutului antirachetă de la Deveselu este abordat de săptămânalele de satiră în stilul lor caracteristic. "Scutul scuză mijloacele", titrează Caţavencii. Pe de altă parte, Kamikaze scrie pe prima pagină că "Ponta a ajuns la Deveselu! Dar trimis de ruşi, nu chemat de americani".

Publicitate

Ziarul Caţavencii:

Pe coperta săptămânalului de satiră apar caricaturizaţi Valeriu Zgonea şi ambasadorul SUA, Hans Klemm.

"Parteneriatul strategic dintre Uncle Sam şi Zorro arată pragmatismul politicii americane în sudul flancului estic al NATO: Scutul scuză mijloacele".

Varianta caricaturizată a oficialului american spune: "Valerică, treceţi amândoi în spatele scutului! Te-au luat la ochi Ponta, Dragnea şi Olguţa Vasilescu. Pe lângă ăştia, ruşii sunt mici copii".

Zgonea, în rolul lui Zorro, îi răspunde: "Stăpâne, bazează-te pe noi! Suntem gata să apărăm parteneriatul strategic cu SUA. Da' am o rugăminte de la colegul meu Mihai Viteazul. Nu şi-a trecut în declaraţia de avere satele de iobagi şi-a mai şi dat o şpagă la sultan, ca să ia domnia. Poate vorbiţi matale cu doamna Kovesi să nu-l lege".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Fenechiu, ajutat ilegal să se libereze". Judecătoria Vaslui a obligat conducerea penitenciarului să ia în calcul liberarea anticipată a lui Relu Fenechiu pentru o "operă" scrisă după gratii, invocând articolul de lege care a fost suspendat încă din februarie.

Evenimentul zilei: "EVZ prezintă dovada minciunii! Autorităţile primesc rapoarte despre infecţiile nosocomiale, dar le ignoră cu bună-ştiinţă". Ziarul a intrat în posesia unui document care demontează două scenarii vehiculate: că spitalele nu declară infecţiile nosocomiale, de frică să nu le fie tăiat bugetul, şi că nu se poate şti care sunt secţiile care au cele mai multe cazuri în spital.

România liberă: "Bogati, dar rău-platnici". Pe lista restanţierilor la bugetul de stat, prezentată de ANAF, se află numeroşi oameni de faceri, primari, politicieni şi foşti miniştri. Regele Mihai, fostul ministru al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovizi, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, oamenii de afaceri Silviu Prigoană şi George Becali se află pe lista persoanelor fizice care au datorii la stat, potrivit datelor ANAF.

Jurnalul Naţional: "Dezastru ecologic. Pădurarii au pus la pământ şi Pădurea Snagov". Peste 1.500 de arbori, cei mai mulţi stejari seculari, au fost furaţi de curând din pădurea statului. Este cel mai mare dezastru ecologic petrecut în ultimii ani la marginea Capitalei.

Gazeta Sporturilor: "Copa del Rey. Clujenii au câştigat aseară a patra Cupă a României din istorie". Dinamo a condus cu 2-0, dar spaniolul Juan Carlos Ruiz a redus din diferenţă imediat după pauză şi a marcat penalty-ul decisiv.

Click!: "După trei ani de scandaluri şi patru operaţii, rockerul s-a cuminţit. Leo Iorga s-a întors la nevastă, dar tot amanta îl ţine în viaţă". Leo Iorga s-a a decis să nu mai divorţeze. Impresara Florenţa Marin spune: "Doar concertele mele îl mai ţin în viaţă"

Libertatea: "Avanpost în Marea Neagră. Prometeu, prima linie de apărare antirefugiaţi". O companie petrolieră propune folosirea unei platforme marine mobile drept staţie de intervenţie, dar şi de cazare a refugiaţilor ce vin pe mare dinspre Orientul Apropiat.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus