Skip to main content

Amendă pentru un derapaj în campania electorală: 7.500 de lei la B1 TV

 
Amendă pentru un derapaj în campania electorală: 7.500 de lei la B1 TV

O serie de acuzaţii nesusţinute făcute de un invitat la B1 TV a adus postului o amendă de 7.500 de lei.

Publicitate

Forul audiovizual a analizat în şedinţa de astăzi o sesizare din partea lui Teodor Atanasiu ce acuza că într-o dezbatere electorală din cadrul postului de ştiri i-au fost aduse mai multe acuzaţii din partea lui Radu Cristescu, candidat PMP la primăria sectorului 2.

„Domnul Radu Cristescu a făcut afirmaţii false nesusţinute cu dovezi la adresa mea”, a precizat Atanasiu.

Ce s-a constat: În emisiunea Ştiri difuzată de postul B1 TV în data de 19.05.2016, ora 19:00, marcată Dezbatere electorală, unul dintre invitaţii emisiunii, Radu Cristescu, candidat PMP pentru primăria sect. 2, a afirmat:

„Văd că domnul Tase Atanasiu care vinde posturi pentru candidaţi, că nu ajungi oricum, uitaţi-vă la ce listă au liberalii la Consiliul General făcută de Alina Gorghiu, de Tase Atanasiu pe bani grei. Acolo nimeni nu intră. Acolo nimeni nu intră. Mă înţelegeţi? La Blaga nu merge nimeni, la Casa de asigurări nu merge nimeni, la Blejnar nu merge nimeni, la absolut nimeni. La Anca Boagiu nu mai merge nimeni. Văd că în altă parte se caută.”

În urma vizionării emisiunii, Radu Herjeu a propus o amendă de 5.000 de lei, iar Lorand Turos o sancţiune de 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 40, alineat 1 din Codul Audiovizual, ce vizează dreptul al propria imagine.

Niciuna dintre propuneri nu a reuşit să aduce numărul minim de voturi - şase - pentru a fi aprobată, prin urmare s-a făcut o propunere intermediară, de 7.500 de lei, care a fost votată în unanimitate.

LEGISLAŢIE. ART. 40 (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a- şi exprima punctul de vedere; dacă acuzaţiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; în situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie să se precizeze acest fapt

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus