Skip to main content

Cea mai mare tranzacţie din istoria Microsoft: cumpără Linkedin pentru zeci de miliarde de dolari

 
Foto: Forbes.com
Foto: Forbes.com

Tranzacţie de miliarde de dolari în online. Microsoft anunţă pe pagina sa oficială că este etapa finală pentru achiziţionarea reţelei sociale LinkedIn. Suma are multe zerouri: 26.2 miliarde de dolari. Tranzacţia este anunţată pentru sfârşitul anului.

Publicitate

Reţeaua socială îşi va putea păstra brandul specific, cultura şi independenţa. LinkedIn îşi va păstra şi poziţia de conducere. Jeff Weiner va râmăne CEO, conform declaraţiei lui Satya Nadella, CEO la Microsoft, pe pagina oficială a gigantului.

Este cea mai mare achiziţie din istoria Microsoft. Grupul a cumpărat, în trecut, producătorul de telefoane mobile Nokia, pentru 9,4 miliarde de dolari, Skype, pentru 8,5 miliarde de dolari şi Mojang AB (creatorul jocului Minecraft), pentru care a plătit 2,5 miliarde.

LinkedIn este cea mai mare şi mai valoroasă reţea socială profesională destinată mediului de afaceri.

"Echipa LinkedIn a crescut o afacere fantastică axată pe conectarea profesioniştilor din întreaga lume", a declarat Satya Nadella.

"Împreună putem accelera creşterea LinkedIn, precum Microsoft Office 365 şi Dynamics pe măsură ce încercăm să împuternicim fiecare persoană şi organizaţie de pe planetă”, a adăugat acesta.

Îmbunătăţirile aduse anul trecut aplicaţiei, printre care o nouă versiune a aplicaţiei sale mobile, care a dus la o creştere semnificativă a nivelului de implicare a membrilor, şi îmbunătăţirea newsfeed-ului, pentru a oferi perspective mai bune în afaceri, au condus la creşterea numărului şi calităţii membrilor, a implicării acestora şi, implicit, o creştere semnificativă a veniturilor.

Cum a crescut reţeaua socială LinkedIn în procente şi în cifre, conform paginii oficiale Microsoft:

  • Cu 19% a crescut reţeaua de la an la an, la mai mult de 433 de milioane de utilizatori la nivel global.
  • Cu 9% a crescut numărur vizitatorilor unici de la an la an, până la peste 105 milioane pe lună.
  • Cu 49% a crescut de la an la an numărul celor care accesează reţeaua de pe mobil. 60% dintre utilizatori accesează LinkedIn de pe mobil.
  • Cu 34% au crescut afişările, la mai mult de 45 de miliarde pe trimestru.
  • Cu 101% au crescut listările de locuri de muncă disponibile, la mai mult de 7 milioane.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus