Skip to main content

Discovery şi postul public german nu se înţeleg la preţ pentru Olimpiadă

 
Discovery şi postul public german nu se înţeleg la preţ pentru Olimpiadă

Discovery şi postul public german nu se înţeleg în privinţa preţului pentru Olimpiadă. Momentan, negocierile dintre Discovery (care are drepturile pentru Olimpiadă) şi televiziunile germane ZDF şi ARD stagnează. Compania americană cere un preţ, posturile publice sunt dispuse să ofere mult mai puţin.

Publicitate

Compania Discovery, care operează postul Eurosport, le-a făcut o ofertă de 150 de milioane posturilor ARD şi ZDF pentru sublicenţierea Jocurilor Olimpice din 2018 şi 2020, dar televiziunile publice sunt dispuse să plătească până în 100 de milioane de euro, potrivit unor surse din industrie, citate de Broadbandtvnews.com.

Supărat din cauza acestei situaţii, şeful departamentului de vânzări al televiziunii publice germane ZDF, Hans-Joachim Strauch, a aruncat vorbe dure la adresa grupului Discovery care deţine drepturile pentru Jocurile Olimpice din 2018 şi 2020, în contextul negocierilor privind sublicenţierea competiţiilor sportive.

Întrebat dacă ZDF va ajunge la o înţelegere cu compania americană, Strauch a declarat pentru revista germană w&v:

"Cred că Eurosport va alege cele mai importante competiţii iar restul întrecerilor nu vor mai conta", consideră şeful departamentului de vânzări al ZDF.

Reamintim că postul Eurosport, deţinut de Discovery Communications, a anunţat în urmă cu un an că a preluat drepturile de difuzare TV şi pe toate platformele în Europa, pentru Jocurile Olimpice din perioada 2018 - 2024 (două de vară, două de iarnă), într-o tranzacţie uriaşă ce se ridică la 1,3 miliarde de euro, pentru toate cele 50 de ţări şi teritorii din Europa, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daria41 Daria41
    Na ca se halosesc si la altii Discovery nu numai la noi. Se tin tare pe pozitii ARD. Oare si acolo pornesc campanii denigratoare ca si la noi?!

Trimite un comentariu

sus