Skip to main content

Donald Trump, interzis o zi de un ziar evreiesc. Din ce cauză?

 
Foto: BBC
Foto: BBC

Un ziar al comunităţii evreieşti nu îl va menţiona pe Donald Trump tip de 24 de ore. Cauza: o serie de atacuri antisemite asupra jurnaliştilor evrei, făcute de susţinătorii lui Trump şi faţă de care el nu a luat atitudine.

Publicitate

The Forward, o gazetă evreiască cu sediul în New York, a declarat că nu va publica nimic referitor la Doland Trump timp de 24 de ore, potrivit Huffington Post.

Motivul? O serie de scandări cu caracter antisemit ale susţinătorilor lui Donald Trump la adresa jurnaliştilor evrei, pe parcursul campaniei electorale din acest an.

„Multe dintre aceste ameninţări au conexiuni cu campania prezidenţială al lui Donald Trump, folosind imaginea lui Trump. Acestea s-au manifestat asupra criticilor săi, inclusiv unora dintre scriitorii noştri obişnuiţi.

Chiar dacă nu credem că presupuşi purtători ai standardului republican au alimentat aceste manifestări, trebuie să admită că el (Donald Trump n.r.) pare să nu fi făcut nimic pentru a minimiza sau condamna aceste acţiuni”, a scris Jane Eisner, redactor-şef al publicaţiei The Forward.

Jane Eisner a adăugat că acest gest "simbolic" ar putea reprezenta o poziţie fermă asupra valului de injurii pe care jurnaliştii evrei le-au primit pe parcursul campaniei electorale.

„Liga Anti-Defăimare”, care activează contra discriminării şi defăimării evreilor din America, a anunţat la începutul acestei luni că va investiga actele de hărţuire ale jurnaliştilor.

Organizaţia americană a înfiinţat în acest sens un grup de lucru care îi include pe Steve Coll, decan al facultăţii de jurnalism Columbia, Brad Hamm, decan al şcolii de jurnalism Medill, Leon Wieseltier fost redactor literar al revistei New Republic şi pe Julia Ioffe, care scrie pentru revista Politico, HuffPost Highline şi GQ, scrie The Forward.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Interesanta informatia. O stire de maxima importanta pentru cititorii vostrii!

Trimite un comentariu

sus