Skip to main content

Facebook pe regiuni: cât este muntean, cât e moldovean şi cât e oltean

 
Facebook-Hepta 2
Facebook-Hepta 2

Facebook, profilul utilizatorului. În Moldova, sunt cei mai mulţi tineri cu conturi de Facebook, în timp ce Transilvania are mai mulţi utilizatori maturi cu vârste de peste 45 de ani, faţă de media naţională, arată o analiză Facebrands, care a lansat începând de astăzi un serviciu ce oferă date demografice regionale despre utilizatorii reţelei de socializare.

Publicitate

Tot în Transilvania este şi cea mai mare pondere de femei cu cont de Facebook, mai arată analiza Facebrands.

Însă Muntenia are cei mai mulţi din totalul utilizatorilor de Facebook care şi-au setat în cont oraşul.

Facebook, clasament general: Cum arată ultizatorii de Facebook din România:

La nivel regional, 38,12% din utilizatorii români de Facebook care şi-au setat oraşul sunt localizaţi în Muntenia, 18,5 % în Transilvania, 12,99% în Moldova şi 8,36% în Oltenia.

Împărţirea pe grupe de vârstă şi gen:

Dacă la nivel naţional împărţirea pe sexe este 50,41% femei/ 49,59% bărbaţi, pe regiuni aceste procente variază, în Transilvania înregistrându-se cel mai mare procent de femei pe Facebook - 51,1% şi cel mai mic al bărbaţilor – 48.89%, iar în Oltenia cel mai mic procent al femeilor – 46,6% şi cel mai mare al bărbaţilor.

La nivel de vârstă: În Muntenia sunt pe Facebook mai mulţi utilizatori cu varste între 25-34 şi 35-44 faţă de procentul naţional, şi mai puţine persoane peste 65 de ani.

În Transilvania sunt pe Facebook mai puţini utilizatori cu vârste între 18-24, 25-34 şi 35-44 faţă de procentul naţional, şi mai mulţi pe segmentele de vârstă 45-54, 55-64 şi 65+.

În Moldova, numărul persoanelor tinere active pe Facebook cu vârste între 13-17 şi 18-24 este mai mare faţă de procentul naţional, în timp pe celelalte segmente procentul este sub cel naţional, cu excepţia segmentului 55-64 de ani, unde proporţia este egală şi pentru regiunea Moldova şi la nivel naţional.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Salam Florin Salam
    Ardelenii nu intra pe facebook ca nu e ca la Viena. Doi dintre ei, mai ageri, formeaza audienta Digi.

Trimite un comentariu

sus