Skip to main content

Irina Radu: Conducerea TVR nu e de acord cu intrarea în insolvenţă

 
Irina Radu
Irina Radu

Conducerea Televiziunii Române nu este de acord cu intrarea în insolvenţă a TVR, potrivit şefei instituţiei. Preşedinte-director general al Televiziunii Române, Irina Radu, a spus, ieri, în timpul unei audieri la Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, că membrii Consiliului de Administraţie al instituţiei nu susţine propunerea legislativă prin care TVR ar putea intra în insolvenţă, relatează News.ro.

Publicitate

”Această discuţie cu insolvenţa a pornit în ianuarie-februarie, în momentul în care situaţia televiziunii era mult mai gravă. (...) Între timp, Televiziunea Română a căpătat un nou Consiliu de Administraţie. Şi la noi s-a votat democratic şi toată lumea a fost de acord că, cel puţin în acest moment, insolvenţa nu este o prioritate şi că nu se susţine propunerea... Consiliul de Administraţie nu susţine aşa cum este propunerea legislativă înaintată având ca scop posibilitatea ca TVR să intre în insolvenţă”, a spus Irina Radu, menţionând că şedinţa în care CA a votat a avut loc pe 25 mai.

Irina Radu a mai menţionat că este posibil ca TVR să rezolve o parte a problemei cu EBU.

”Cred că suntem pe cale să rezolvăm o parte, cel puţin, a problemei cu EBU, dacă săptămâna care vine, sperăm, va ieşi acea ordonanţă de urgenţă care să ne permită folosirea banilor din economii făcute din fondurile primite de TVR de la bugetul de stat cu scopul achitării unor licenţe. Pentru că nu vrem să punem în pericol alte transmisii de date, prima cea mai importantă care se apropie este Olimpiada, şi vrem să securizăm pe cât posibil totul”, a spus Irina Radu.

Ea a amintit de solicitarea TVR de a se discuta modificările legislative care ar permite televiziunii publice să se autofinanţeze.

”Revin la rugămintea noastră să discutăm modificările legislative care ar permite TVR să se autofinanţeze cum trebuie şi să nu mai fie nevoită să ceară bani sub diverse forme”, a spus Irina Radu.

Preşedintele Comisiei, Gigel Ştirbu:

”Cred că în sesiunea următoare vom semna anumite iniţiative legislative prin care să venim în întâmpinarea doleanţelor dumneavoastră, aici ne referim la o anumită cotă din publicitate, ştim că dumneavoastră daţi foarte mult din această publicitate către bugetul de stat, să aveţi acelaşi tratament ca şi celelalte televiziuni, este vorba de TVA-ul la producţiile TV. Există această discuţie în cadrul comisiei, sunt mai mulţi colegi care sunt de acord să semneze această iniţiativă legislativă”, a spus el.

CONTEXT. Irina Radu a fost audiată de Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor pentru a i se cere un punct de vedere în privinţa unei scrisori trimisă la Camera Deputaţilor de către Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. În această scrisoare, ministrul a semnalat că pe site-ul Consiliului Europei a fost pusă o alertă cu privire la existenţa unei ameninţări la adresa independenţei televiziunii publice ca urmare a posibilităţii de intrare în insolvenţă, situaţie ce ar pune România într-o postură incomodă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lana lana
    Conducerea vremelnica a TVR, eminamente PSD, reprezentata de Irina Radu si Zgabercea, nici macar nu trebuie intrebata despre asta. Exista un control parlamentar si acolo e responsabilitatea...In insolventa fiind nu poti sa furi, asta e problema. Nu inteleg de ce DNA ocoleste TVR.La cat s-a furat acolo, ar trebui un birou permanent in institutie.Sa inceapa cu cei 6 (sase) Cerbi de Aur pe care i-a coordonat Irina Radu. Onor conducerea asteapta un guvern PSD care sa le stearga datoriile, la toamna.

Trimite un comentariu

sus