Skip to main content

Magnatul media Rupert Murdoch descrie Brexitul ca fiind "minunat"

 
Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Magnatul media Rupert Murdoch, proprietarul companiilor News Corp şi 21st Century Fox, consideră că este "minunat" faptul că britanici au votat ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană.

Publicitate

Omul de afaceri s-a pronunţat şi cu privire la un alt subiect controversat - candidatul Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite, desprea acesta spunând că este "un om foarte capabil", potrivit The Guardian.

În prima sa ieşire publică de la momentul istoric al referendumului, proprietarul ziarelor The Times, Sun şi Wall Street Journal, a spus că ieşirea din Uniunea Europeană este ca 'o evadare din închisoare ... suntem afară" şi a sugerat că negocierile unui acord comercial între Marea Britanie şi Statele Unite nu vor dura mult.

Cunoscut drept un eurosceptic, Murdoch a fost tăcut în perioada campaniei pentru referendum deşi cel mai vândul ziar din Marea Britanie, The Sun, care îi aparţine s-a potziţionat clar împotrivia Uniunii Europene.

La o conferinţă de afaceri găzduită în această săptămâna de Times, Murdoch a ridicat în slăvi virtuţile votului pro-Brexit şi campania în sine.

Comentariile lui Murdoch au sugerat că ziarul The Sun şi-a reflectat propriile viziuni în direcţia euroscepticismului, inclusiv editorul publicaţiei Tony Gallagher fiind unul dintre cei care au criticat Uniunea Europeană.

Murdoch a mai spus că în situaţia în care fostul primar al Londrei Boris Johnson va renunţa la unele promisiuni făcute în campania pro-Brexit, precum problema imigraţiei, se va declansa o revoltă de proporţii.

Proprietarul televiziunilor Fox şi Sky a făcut o serie de comentarii pozitive şi la adresa lui Trump, candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, în comparaţie cu competitorul său democratic, Hillary Clinton.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus