Skip to main content

Media Fact Book. Românii nu se satură de TV: o treime din zi stau în faţa micilor ecrane

 
Media Fact Book. Românii nu se satură de TV: o treime din zi stau în faţa micilor ecrane

CAMPIONI. România ocupă primul loc în topul orelor petrecute în faţa televizorului, conform studiului Media Fact Book 2016, realizat de agenţia Initiative. Cercetarea a vizat alte 12 ţări din Europa Centrală şi de Est.

Publicitate

Dacă românii sunt campioni, la polul opus sunt cehii şi slovenii.

Detalii, în continuare:

Aproape şapte ore pe zi. Conform raportului realizat de agenţia Initiative pe segmentul de populaţie de peste 18 ani, din mediul urban, românii au petrecut în anul 2015, în medie, 6.8 ore/zi în faţa televizorului.

Locul al doilea este ocupat de Bosnia&Herzegovina, cu o medie de 6,5 ore/zi petrecute la TV. Top 3 este completat de Serbia, acelaşi segment de populaţie bifând o medie de 5.6 ore/zi.

La extrema cealaltă, conform aceluiaşi raport, se poziţionează Cehia (3.5 ore/zi) şi Slovenia (4.0 ore/zi).

Acelaşi studiu relevă faptul că televiziunea continuă să ocupe un loc fruntaş în topul preferinţelor media din România. Mai precis, 74.6% dintre români cu varste cuprinse între 16 şi 54 de ani îşi petrec zilnic timp în faţa televizorului, cu aproximativ 10% mai mult faţă de media consumului de Internet.


Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonim Anonim
    eu nu mai inteleg nimic daca lumea se uita la tv prea mult timp nu ie bine , intro alta postare scria ca multi nu se uita la tv ca sunt prea multe reclame etc , in nici unfel nui bine ,pai cum este bine , carei adevaratul articol real .
  • Dani Dani
    Probabil ca studiu asta a fost facut in randul pensionarilor altfel nu imi explic.

Trimite un comentariu

sus